fbpx

10 Jaar MijnStudent/Eager People

18 juni 2018

Header Gerhard Facilitair dienstverlener Eager People

Op 18 juni 2018 bestaat Eager People, voorheen MijnStudent, officieel 10 jaar. Om dit te vieren houden we op 22 juni 2018 een groot verjaardagsfeest op de binnenplaats van bedrijfsverzamelgebouw De Pionier te Utrecht, thuisbasis van het kantoor van Eager People.  Vanwege het jubileum geven we een leuke prijs weg en is dit tevens het uitgelezen moment om eens uitgebreid over onze schouder te kijken. We blikken terug op 10 jaar keihard werken, de groei en bijbehorende pijntjes, verloren en gewonnen medewerkers, de constante stroom van klanten en alle fijne momenten die we op de vele werklocaties met z’n allen hebben gehad.

Van Tuinstudent tot facilitair powerhouse

In 2006 begint Gerhard onder de naam “de TuinStudent” naast zijn studie tuinen op te knappen bij mensen uit de buurt. Vol jeugdig enthousiasme gaat hij de Utrechtse tuinen te lijf. Naast zijn studio sociologie knapt Gerhard door heel Utrecht -met name in Tuindorp, Rijnsweerd en Oog in Al- tientallen tuinen op. Als hij steeds meer klussen aangeboden krijgt, vraagt Gerhard twee vrienden om hulp: Joren Harmanny en Jochem Oldenbroek. In twee jaar tijd bouwen zij een klantenkring van ruim 200 particulieren op. Terwijl de mannen in de tuin staan te werken bij een vaste klant wordt ze gevraagd of zij ook kunnen helpen de zolder op te ruimen. “Jullie zijn toch mannen met spierballen?” Dit is de eerste keer dat een klant vraagt naar andere werkzaamheden dan tuinieren. Diezelfde maand wordt Joren tijdens het omhakken van een boom gevraagd een computervirus te verwijderen. “Studenten zijn toch handig met computers?”

Gerhard snoeit een boom
Gerhard bij de studentenflat in Utrecht waar het allemaal begon in 2006. 

Langzamerhand ontstaat er een bedrijfsidee: Iedere Nederlander de mogelijkheid bieden een eigen student in te huren, voor iedere klus een student met het juiste talent. Er wordt een tijd gediscussieerd over de naam (rent-a-student, student-for-rent, studenttalent, werkstudent, etc.), maar uiteindelijk wordt voor MijnStudent gekozen. Nederlanders moeten over hun eigen studenten kunnen beschikken, dat is de kern. De maanden daarna wordt er door Gerhard, Jochem en Joren enthousiast gewerkt aan het opzetten van dit bedrijf.

Eager People wordt facilitair powerhouse.
Jochem, Joren en Gerhard bij hun kantoor aan de Jacobijnenstraat in Utrecht, het eerste echte kantoor van MijnStudent

 

Op 18 juni 2008 wordt MijnStudent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het eerste studentenklusbedrijf van Nederland is geboren. Aanvankelijk werken de mannen nog zelf mee, maar de vraag is zo groot dat ze vanaf 2009 een kantoor huren aan de Jacobijnenstraat in Utrecht en vanaf daar de klussen gaan aansturen. Er volgt een optreden bij Jort Kelder in het programma “Bij ons in de BV” wat goed is voor de publiciteit. De vraag wordt zo groot dat de telefoon continu blijft rinkelen. De opdrachten worden vaak ingevuld met studenten die worden geworven van studentenverenigingen zoals SSR-NU, de VGSU en de NSU. Inmiddels wordt er ook veel gewerkt met andere verenigingen. Onze studenten zijn een beetje braaf, maar nooit saai!

Groeifase

In 2010 worden de eerste vaste kantoormedewerkers geworven en een proefvestiging in Zwolle geopend. In 2011 wordt de stijgende lijn onverminderd voortgezet. De vestiging Zwolle is echter niet rendabel en wordt gesloten. Ondertussen groeit de omzet in Utrecht lekker door. In de hele Randstad worden meer dan 10.000 klanten geholpen bij de meest uiteenlopende klussen in en om het huis. Het opruimen van zolders, verhuizingen, computers die zijn vastgelopen, maar ook nog volop tuinwerk. MijnStudent werkt dan ook steeds vaker voor zakelijke klanten. Zo wordt een groot verhuisproject bij het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht aan MijnStudent gegund. Het bedrijf werkt ook regelmatig voor mensen die het minder breed hebben of die begeleid wonen. Daarbij wordt samengewerkt met maatschappelijke instellingen zoals Reinaerde, MEE Utrecht en woningcorporaties.

Eigenaar Gerhard kijkt terug op 10 jaar facilitaire dienstverlenen
Gerhard in de Jacobijnenstraat bij een MijnStudent fiets

Afscheid Jochem en Joren

Op 1 januari 2012 neemt Jochem afscheid van MijnStudent om zijn eigen Crossfit- box, Unscared Crossfit op te richten. Op 1 januari 2014 neemt Joren afscheid van MijnStudent. Hij gaat zijn duurzame idealen volgen en richt een nieuw bedrijf op, Groenpand. Gerhard te Velde is sindsdien enig eigenaar van MijnStudent. Sinds 1 januari 2015 is MijnStudent ook actief met een vestiging in Amsterdam. In 2016 is definitief besloten geen particuliere klanten meer te helpen en volledig te focussen op de zakelijke markt. Deze vraag werd steeds groter en rendabeler. Er werd een nieuwe website gebouwd en een eigen software systeem voor alle administratie, planning en facturatie. Het bedrijf groeit ondertussen verder aan de Grebbeberglaan 15 in Utrecht, in bedrijfsverzamelgebouw De Pionier.

Eigenaar Gerhard kijkt terug op 10 jaar facilitaire dienstverlenen
Gerhard bij de Pionier in Utrecht

Een nieuwe naam: Eager People

In 2017 werd een nieuwe naam voor MijnStudent gevonden om de volgende stap te kunnen maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Een naam die wel de energie uitstraalt die bij het bedrijf past, maar niet meer het studentikoze imago heeft van MijnStudent. Zo werd Eager People geboren en officieel op 1 januari 2018 gelanceerd. Met Eager People is een nieuw bedrijf ontstaan dat zich specialiseert in werkgeluk van facilitair professionals. Dat doen we met onze facilitaire flexpool, uitzenden, detacheren, recruitment van facilitaire professionals, maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van trainingen voor facilitaire teams.

Eager People branding op de facilitaire vakbeurs
Eager People presenteert zichzelf aan de markt op de Facilitaire Vakbeurs in Utrecht

Jubileum Prijzenactie!

Of je nou al jaren samenwerkt met MijnStudent of pas recent kennis heeft gemaakt met Eager People, dit feest willen wij met iedereen vieren! Daarom geven we een leuke prijs weg, namelijk een professionele (zakelijke) fotoshoot. Er worden dan mooie foto’s gemaakt die je kunt gebruiken voor je Linkedin, CV en social media!
Op de volgende manier doe je automatisch mee:
1. Like onze Facebook pagina en deel één van de drie berichten die de komende week online komen over het ontstaan, de groei en de toekomst van MijnStudent/Eager People.
2. Reageer op één van de drie berichten met een leuk persoonlijk verhaal uit de oude doos – jouw beste ervaring met MijnStudent of Eager People – of een mooi verhaal/idee met jouw carrière toekomstvisie voor de komende 10 jaar.
3. Houd onze Facebook goed in de gaten, wie weet ben jij de gelukkige winnaar! De winnaar maken wij in de week van 25 juni 2018 bekend.

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.