fbpx

Oprichter Eager People in het FD

10 april 2014

Op zaterdag 5 april viel op ruim 70.000 Nederlandse deurmatten weer de nieuwste editie van FD Persoonlijk, het magazine bij het Financieel Dagblad. Met op de voorpagina deze keer een van de oprichters en de huidige eigenaar van Eager People, Gerhard te Velde.

TuinStudent

Gerhard legt uit waarom hij voor het artikel gevraagd werd: “Eager People is ooit ontstaan vanuit mijn voorliefde voor tuinieren. In 2006 begon ik naast mijn studie sociologie tuinen op te knappen in Utrecht en omstreken. Omdat het lekker is om buiten bezig te zijn. En om een zakcentje bij te verdienen natuurlijk. Na 2 jaar hadden we 200 vaste adressen en met die groep klanten begonnen we wat nu Eager People is.”

Liefde

De redactie van het Financieel Dagblad heeft een serie gemaakt over ondernemers die `iets met tuinieren´ hebben. Om dit voor elkaar te maken werd de hulp ingeschakeld van journalist Monique van de Sande en fotograaf Oof Verschuuren. Na een grondig telefonisch interview kwam Van de Sande met een prachtig geschreven stuk over de jeugd van Gerhard. Samen met zijn broertjes en zusjes uit een gereformeerd gezin knapten zij jaarlijks onder aanvoering van opa Te Velde de tuin op. Daarbij kwam het bijbels jargon goed van pas: onkruid was ‘ongerechtigheid’ lacht Gerhard.

Knap lullig

Om tot een mooie foto te komen voor bij het artikel werd de hulp van professioneel fotograaf Oof Verschuuren ingeroepen. Op een van de eerste mooie lentedagen van het jaar reden Gerhard en Oof naar Haarlem om daar aan de voet van een boom een aantal verschillende (uitdagende) poses uit te proberen om een vrolijke lentefoto te verkrijgen. Gerhard: “Je voelt je knap lullig als je daar zo in het gras ligt, maar het resultaat mag er zijn.”

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.