fbpx

Blog: weet je niet wat je wilt? Ga mee op ontdekkingsreis naar jezelf!

14 november 2022

Weet je niet wat je wilt? Ga mee op ontdekkingsreis naar jezelf!

Je wordt niet heel erg warm van je huidige (bij)baan en eigenlijk ook niet echt van je studie, hoe graag je deze ook af wilt maken. Het zijn allemaal signalen dat je niet op je plek zit. Als je wilt ontdekken wat je écht wilt, ga dan eerst met jezelf aan de slag. Tijdens ons acht weken durende Groeiprogramma krijg je hiervoor de kans. Het is een avontuurlijke ontdekkingsreis naar één van de meest intrigerende wezens op aarde: jijzelf.

Behalve student en professional, ben je op de eerste plaats mens. Hoewel je bent geboren met een bepaald uiterlijk en karakter, ben je door je opvoeding en de dingen die je hebt meegemaakt, geworden zoals je bent.

‘Change is the only constant’, en dat geldt ook voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
Want die staat nooit stil. Misschien lijkt het zo, omdat je energie verliest in doen wat je eigenlijk niet wilt doen. Omdat het van je wordt gevraagd, of omdat je denkt dat het zo hoort. 

Zit ik wel echt op mijn plek?
Daar kun je achter komen door jezelf te vragen: sta ik aan of sta ik uit?
Kost je werk je energie, of brengt het energie. Je voelt zelf of het klopt of niet.
Als je uit staat en geen energie krijgt van je werk of studie, dan zit je emotioneel gezien op de verkeerde plek.

‘If you don’t like where you are, move! You are not a tree’ –  Jim Rohn.

Het is niet erg om op de verkeerde plek te zitten. Soms moet je in een crisis belanden om een goede verandering in gang te zetten. Het is ook heel goed om te weten wat je niet wilt!
Het geeft je de ruimte om aan de slag te gaan met de vraag: wat is dan wel mijn ding?

Alleen doen wat jij leuk vindt! Hoe dan?
Misschien weet je al wat je leuk vindt om te doen of waar je goed in bent. En vraag je jezelf af hoe je daar ook je werk van kunt maken.
Want hoe fijn zou zijn als je alleen maar doet wat je leuk vindt. Het mooie is: dat kan ook! Als je het slim aanpakt.

Ken je deze uitspraak?
‘Choose a job you love and you will never have to work a day in your life’- Mark Twain.
De dingen die je leuk vindt, daar ben je meestal van nature ook erg goed in. 

Denk maar aan:

  • De activiteiten die je als kind al graag deed;
  • Daar waar je complimenten over krijgt van studiegenoten, familie, vrienden en collega’s.

Het pad naar een baan die niet aanvoelt als werk, heeft dus veel te maken met weten wat je leuk vindt en waar je goed. De volgende stap is: daar écht (je) werk van maken.

Op ontdekkingsreis naar jezelf
De wereld bereizen is leuk en waarschijnlijk staan er een aantal hele mooie bestemmingen op je bucketlist, maar vergeet jezelf niet, als hotspot! Jezelf kiezen als bestemming voor een reis naar binnen, is minstens net zo interessant. In ieder geval een stuk duurzamer en goedkoper.

Wij zien te vaak professionals die niet helemaal op hun plek zitten. Omdat ze niet precies weten wie ze zijn, wat ze willen en waar ze het beste op hun plek zitten. Om die reden zijn wij het Groeiprogramma gestart. Tijdens ons Groeiprogramma helpen wij onze medewerkers gedurende acht sessies om erachter te komen wat hun talenten zijn, waar en hoe zij deze het beste kunnen inzetten.
Werken aan jezelf kan heel erg helpen om antwoord te krijgen op vragen die je hebt. Je krijgt een beter beeld van wie je bent, wat bij je past, wat je talenten zijn en wat jouw opties zijn in het werkveld.

Jouw missie en kernwaarden
Tijdens het Groeiprogramma gaan we aan de slag met jouw persoonlijke missie, met jouw doel: jouw purpose. Dat klinkt heel hoogdravend, maar dat is het niet per se. Het heeft te maken met dat doen waar jij gepassioneerd over bent. Iets waar jij voor durft te gaan, voor kiest en grenzen voor verlegd. Want dat is wat het woord passie betekent: dat waar jij grenzen voor opzoekt en overwint. 

Wat is dat voor jou?
Tijdens het Groeiprogramma gaan wij, behalve met jouw doel en passie ook aan de slag met jouw persoonlijke waarden. 

Dit vinden wij bij Eager People belangrijk:
E: energie
A: aandacht
G: groei
E: eerlijkheid
R: resultaat

Dit zijn onze vijf kernwaarden.

Wij nemen ze mee in alles wat wij doen en in alle keuzes die wij maken. Zo werken wij graag samen met energieke personen, die eerlijk zijn en net als ons aandacht hebben voor de ander. Wij helpen graag mensen en bedrijven groeien en steken onze handen uit de mouwen voor een goed resultaat.

Tijdens het Groeiprogramma helpen wij jou om jouw kernwaarden duidelijk te krijgen. Je kunt ze namelijk goed gebruiken als persoonlijk kompas op het moment dat je een moeilijke keuze moet maken.

Stel: één van jouw kernwaarden is avontuur. Je wilt vette dingen meemaken, je wilt iets van de wereld ontdekken en toffe herinneringen maken. Alleen je zit in een baan die niet inspirerend is en ook nog eens slecht betaald waardoor je ook niet kunt sparen voor een mooie reis. Omdat je zover van jezelf en jouw kernwaarden bent afgedwaald, ben je niet echt wie je wilt zijn en zoek je verandering.

Een ander voorbeeld: jouw kernwaarde is eerlijkheid, maar je werkt voor een bedrijf dat niet eerlijk met klanten omgaat. Dan kan het werk jou op een gegeven moment steeds meer gaan tegenstaan. 

Voor onze oprichter en eigenaar Gerhard te Velde is de liefde de belangrijkste kernwaarde. Alles wat hij doet, daarin wil hij liefde leggen.  Anders doet hij het liever niet. 

Helemaal op je plek zitten
Wat wij bij Eager People graag willen is dat heel werkend Nederland lekker op zijn plek zit. Op een veilige en schone werkplek, met een prettige temperatuur, frisse lucht, licht, gezond eten, werkend internet, stilte, ruimte voor ontmoeting, goede koffie en meer. 

Je zou denken dat dit allemaal normaal is, maar het zijn onze facilitaire dienstverleners die hiervoor zorgen.

Op je plek zitten is meer dan het fysieke aspect. Het heeft ook heel veel te maken met hoe je emotioneel in de wedstrijd staat. Met zingeving. Daarom gaan wij de komende jaren als bedrijf nog meer aandacht besteden aan zorgen dat mensen meer werkplezier en zingeving ervaren. Letterlijk én figuurlijk dus helemaal op hun plek zitten.

Wil jij onderdeel van zijn van deze missie? Dan komen wij graag met jou in contact!

Aan de slag met jouw groei?
Wil jij graag met jezelf aan de slag? Durf jij na te denken over vragen als: wie ben ik, wat wil ik met mijn leven, hoe wil ik mijn tijd besteden en in welke rol? Wil jij beter worden als professional, bijvoorbeeld door te leren onderhandelen en feedback geven? Kom dan eens praten bij Eager People en meld je aan voor ons Groeiprogramma, neem contact op via  info@eagerpeople.nl. We gaan in februari 2023 van start met de volgende groep. 

Meer lezen?

Nieuwste vacatures bij Eager People

Gezondheid op de werkvloer

Onze missie

De nieuwste podcastuitzendingen

 

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.