fbpx

Aflevering 22 over goede voeding in de zorg

04 maart 2020

Waar staat Nederland nu op het gebied van gezonde voeding in de zorg? We speken met directie, opdrachtgevers, én leveranciers binnen de zorg. Échte professionals!

Donderdag 20 februari vond het 3e seminar Goede voeding in de zorg bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede plaats. In het programma werden de deelnemers meegenomen in een gevarieerd programma. Na twee keynotes over het Nationaal Preventie Akkoord – Goede zorg proef je en Leren van veranderen – was de toon gezet. Het gaat over doen en het hebben van visie en wat lef. In 3 workshops werd ingegaan op de richtlijn gezondere eet-omgevingen, kwaliteitsindicatoren, een spanningsveld, en het ontwikkelen van een visiedocument. Dit seminar leverde gelijk de eerste Podcast op van het Expertteam Faciliteren.

In deze Podcast Facilitair spreken we in een half uurtje met leveranciers, opdrachtgevers en bestuur over goede voeding, in de breedste zin van het woord. We spreken in drie interviews met de volgende professionals:

Één van de sprekers uitgelicht:
Liesbeth Velema van het Voedingscentrum gaf gevraagd nog aan dat het hele verhaal verwoord is in haar academisch proefschrift van december 2019 (VU-Amsterdam). Zie de shownotes onderaan dit bericht.

Met haar team van de Gezonde eetomgeving bij het Voedingscentrum maken ze ook allerlei hulpmiddelen in het Nederlands zodat partijen aan de slag kunnen, zoals de leaflet.
Haar promotieonderzoek met de cateraars kun je zien als een deel van de onderbouwing van de richtlijn die ze bij het Voedingscentrum hebben ontwikkeld.

Meer inspiratie? Bekijk:

Hans GJ Topée, opstarter FMN Expertteam Faciliteren.

De Podcast Facilitair wordt je aangeboden door FMN en Eager People.

Gratis verrassingspakket ontvangen?
Wil jij helpen met het laten groeien van deze podcast? Deel dan een screenshot van de Podcast Facilitair op jouw socials (Facebook, Instagram, LinkedIn) en stuur deze screenshot in naar podcast@eagerpeople.nl. Je ontvangt dan binnen twee weken een gratis fanpakket, aangeboden door FMN & Eager People!

Meer over FMN
Facility Management Nederland is de vakvereniging voor facilitair professionals. Word lid en ontwikkel jezelf als facilitair professional. Je kunt o.a. lid worden van expertteams, kringen en deelnemen aan inspirerende events van FMN. Wil je lid worden of meer weten over FMN, ga naar de website of volg FMN op InstagramFacebook of LinkedIn.

Meer over Eager People
Eager People brengt facilitair professionals bij elkaar. Eager People levert binnen een dag de facilitaire hulptroepen die jij nodig hebt. Zo helpen wij facilitaire teams aan de beste (tijdelijke) collega´s en facilitaire professionals aan de beste (bij)banen. Voor meer informatie, ga naar de website of volg Eager People op InstagramFacebookLinkedIn.  Je kunt ook contact opnemen via info@eagerpeople.nl of 030-2011762.

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.