fbpx

Winterklaar maken van Corona-teststraten

12 november 2020

Kennard van der Tas voor een locatie van GGD Regio Utrecht

In tijden van Corona is er ook voor Eager People van alles te doen. Hoewel de meeste kantoren dicht zijn en er daardoor minder werk is, komen er ook compleet nieuwe uitdagingen op ons pad. Een mooi voorbeeld daarvan is het inrichten van Corona teststraten voor de GGD Regio Utrecht. Eager People werd hier door projectleider Kennard van der Tas uitgedaagd om op korte termijn in actie te komen. In dit artikel lees je hoe Kennard die samenwerking ervaren heeft.

Kennard, wie ben je en wat doe je precies bij de GGD regio Utrecht?

Mijn naam is Kennard en ik ben Projectmanager Huisvesting bij de GGD Regio Utrecht. Mijn reguliere taak is dat  ik senior medewerker van het facilitaire team ben. Eigenlijk ben ik degene die gat dichtloopt tussen verschillende managers. We hebben namelijk 62 locaties in huisvestingsbeheer van regiokantoren tot consultatiekantoren en reizigersadvies. Hierin ondersteun ik waar dat nodig is en nemen we nieuwe Corona XL locaties in beheer voor de sneltesten.

Normaal gesproken ben ik vooral met huisvestingsprojecten bezig, maar door Corona is dat al lang niet meer zo. Begin juli van dit jaar begon ik bij de GGD, toen ze al hard bezig waren met de bestrijding van Corona. Er wordt hier dag en nacht gewerkt, met een team van maarliefst 1100 mensen.

Vanwege de drukte is er in korte tijd veel gebeurd. Ik werd in no-time aangenomen. Op maandag kwam ik op gesprek, dinsdag mocht ik al beginnen. Mijn inzet begon met een grondig locatie onderzoek want er komt veel kijken bij zo’n Corona teststraat. Je hebt een backoffice nodig met een callcenter, een team die belt met uitslagen en een team dat bron- en contactonderzoek doet. Mijn komst was een welkome aanvulling op het team om de werkdruk te verlichten. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de Corona teststraat.

Hoe is de sfeer op de werkvloer? Wordt er nog wel gelachen?

Hahaha ja enorm! Het is ontzettend leuk, ondanks de reden waarom we dit natuurlijk moeten doen. Corona is absoluut niet leuk en door ons werk komt het natuurlijk heel dichtbij. Niet alleen de bezoekers in de teststraat, maar ook collega’s zijn hierdoor getroffen. Het versterkt wel het teamgevoel. We doen dit echt met elkaar, of dat nou is in de teststraat of bij de administratie. Iedereen stroopt de mouwen op en werkt hard, want er is overal spoed. Natuurlijk is er tijd om even een grapje te maken, ondanks de druk. Het is heel mooi werk en het voelt heel dienstbaar om dit te doen.

Welke praktische uitdagingen kom je zoal tegen?

We zijn hard bezig om de Corona teststraten winterklaar te maken. En daarvoor hebben we Eager People ingeschakeld. De teststraten worden steeds beter maar we kunnen altijd optimaliseren. Steeds bij de start van een nieuwe locatie, maak je deze weer net iets beter dan de vorige. Maar daardoor ben je ook continu bezig om te kijken waar je tegenaan gaat lopen en hoe je dit kunt oplossen.

Waar heb je Eager People precies voor ingeschakeld?

We kozen Eager People vanwege juist die eagerness! We zochten een bedrijf dat slimme handen kon leveren. Het werk is in de basis niet heel moeilijk, maar  je wilt wel mensen die handig zijn, op tijd zijn komen en creatief zaken oplossen waar ze tegenaan lopen. Door de mentaliteit en betrokkenheid weet je dat je op Eager People kunt bouwen en vertrouwen.

Hoe is het om met Eager People samen te werken, hoe is het bevallen?

Het voortraject met plannen vond ik heel erg fijn. Jullie gaven duidelijke mogelijkheden en onmogelijkheden. Zo weten we wat we aan elkaar hebben. Jullie zijn betrouwbaar en ik weet dat jullie alles doen wat mogelijk is om aan onze vraag te voldoen. Jullie luisteren goed naar onze wensen, dat vind ik heel prettig! Ik kan jullie zeker voor een opdracht wegsturen!

Heeft u een uitdaging?

Heeft u ook een logistieke of facilitaire uitdaging, al dan niet Corona gerelateerd? We denken graag mee hoe we u van dienst kunnen zijn. Neem contact op via 030-2011762 of info@eagerpeople.nl voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.