fbpx

Studentenverhuisservice Eager People verhuist 23 cliënten in één dag!

09 juni 2015

Op 15 april mocht Eager People 23 cliënten van het Leendert Meeshuis verhuizen naar een nieuwe locatie. Met een ploeg van 22 verhuizers werd deze klus in één dag geklaard. Bas Ekelmans, facilitair manager bij het Leendert Meeshuis (onderdeel van stichting Antroz) legt uit waarom hij koos voor de studentenverhuisservice van Eager People.

Antroposofische zorg

Antroz biedt wonen en menslievende zorg in een antroposofisch leefklimaat. Aandacht en respect voor de ander en zorgvuldige bejegening zijn kernwaarden bij Antroz. Bewoners krijgen zo veel mogelijk de gelegenheid hun wensen gestalte te geven. Tot Antroz behoren het Leendert Meeshuis in Bilthoven (verpleeghuis), Huize Valckenbosch in Zeist (verzorgingshuis), Valckenhof in Zeist (huurwoningen) en Woonoord Kraaijbeek in Driebergen (huurappartementen met services). De locaties liggen centraal in Midden-Nederland.

Fusie

In verband met een organisatiekeuze, heeft Eager People op 15 april 23 cliënten van het Leendert Meeshuis verhuisd. Deze bewoners gingen verhuizen van het Leendert Meeshuis in Bilthoven naar Warande’s locatie Bovenwegen te Zeist. Een ploeg verhuizers van Eager People mocht het inpakken verzorgen op de dag voor de verhuizing. Op de grote dag werd de klus in één dag geklaard met een ploeg van 22 verhuizers van Eager People. Om de onrust voor de bewoners zo veel mogelijk te beperken had Eager People de groep verhuizers ingedeeld in meerdere groepen met elk hun eigen voorman. De voormannen werden op hun beurt aangestuurd door projectleider Martin Deen van Eager People.

De verhuizing

De logistiek van deze zorgverhuizing werd in nauwe samenwerking met Bas Ekelmans van het Leendert Meeshuis voorbereid. Om de bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen werd van tevoren mankracht ingezet om te helpen met inpakken. Op de verhuisdag zelf werden de bewoners in groepjes van drie met een personenbus vervoerd naar de nieuwe locatie. Dit gebeurde onder begeleiding van een zorgmedewerker van Antroz die toezag op het welzijn van de cliënt. Een ZorgStudent van Eager People hielp met de begeleiding van de cliënten en een ervaren ChauffeurStudent bestuurde de bus. Op de nieuwe locatie stonden de zorgmedewerkers van Antroz en Warande al klaar om de bewoners op een goede manier op te vangen. Ondertussen waren de VerhuisStudenten druk doende om de bezittingen van de bewoners naar de nieuwe woning te brengen en netjes op hun plek te zetten. Om de persoonlijke spullen veilig te vervoeren werd gebruik gemaakt van de cleverbox, een nieuw verhuismiddel om kleine spullen veilig te vervoeren. Om de hoog-laagbedden van de bewoners efficiënt te verhuizen werden voor Antroz speciale hulpmiddelen gemaakt waarmee de bedden op hun kant konden worden vervoerd.

Concurrerend

Bas Ekelmans kijkt positief terug op de verhuizing met Eager People: “We wilden als het Leendert Meeshuis graag met een partij werken die op een goede manier met onze bewoners om zou gaan. Een scherpe prijs was ook van belang, maar uiteindelijk gaf de prijs niet de doorslag. Eager People heeft nette, betrouwbare en communicatieve mensen in dienst die goed meedenken en met energie hun werk doen.” De prijsstelling van Eager People is concurrerend, na vergelijking met twee andere partijen kwamen zij als winnaar uit de bus. Vervolgens is de kwaliteit ook waargemaakt. Een gedegen voorbereiding en proactieve aansturing van de operatie waren daarbij twee belangrijke succesfactoren. Ekelmans: “Ik denk dat facilitair managers de mogelijkheden van een studentenverhuisservice vaak onderschatten omdat ze vooroordelen hebben over studenten. De praktijk laat echter zien dat je met de juiste voorbereiding en aansturing veel kan bereiken tegen concurrerende tarieven”.

Studentenverhuisservice

Martin Deen, die als projectleider de verhuiscoördinator was voor deze projectverhuizing, legt uit waarom de studentenverhuisservice van Eager People succesvol is: “Omdat we onze studentenverhuisservice zowel zowel in Utrecht als in Amsterdam en omgeving aanbieden merken we dat steeds meer instellingen met meerdere locaties in Midden-Nederland hier gebruik van maken. Dat zijn vaak de grotere ouderenzorginstellingen zoals Careyn, AxionContinu, de Vierstroom, Warande en dergelijke. Maar ook kleinere instellingen weten ons te vinden. Bijvoorbeeld voor het ontruimen en leeg opleveren van locaties. Ouderenzorginstellingen sluiten locaties en willen dit snel en goedkoop geregeld hebben. Maar ook locaties die nog niet gesloten worden, waar slopen of grondig renoveren geen optie is en waar men dus kiest voor opknappen met een laag budget. Daar zetten we onze SchilderStudenten in. En natuurlijk wat we voor Antroz gedaan hebben: het verrichten van een zorgverhuizing. Met de inzet van studenten kan een goede prijs/kwaliteit verhouding geleverd worden. Studenten zijn van zichzelf slim, communicatief en energiek. We geven onze mensen een gedegen verhuistraining en leren ze hoe je op een goede manier met cliënten omgaat. We beschikken over professionele materialen zoals meterbakken, hondjes, diepladers, cleverboxes en wat dies meer zij. En natuurlijk voorzien we onze studenten van de juiste aansturing om te zorgen dat iedereen goed samenwerkt.

Contact

Wilt u een offerte aanvragen voor een zorgverhuizing? Neem dan contact op met Eager People:info@eagerpeople.nl / 030-2011762 of voor regio Amsterdam: 020-2622977

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.