fbpx

Geslaagde eerste editie seminar ondernemen in facilitair

15 november 2018

dav
dav

Het is donker en buiten waait het stevig. Het is dinsdagavond dertien november, even voor zessen en één voor één komen ze binnen: de ondernemende facilitaire vakmannen en -vrouwen die zich hebben ingeschreven voor het seminar “Ondernemen in Facilitair”. Gedreven mensen die altijd iets willen leren.

Naambadges worden uitgedeeld, bekenden & onbekenden groeten elkaar, handen worden geschud en de meeste aanwezigen kijken nog een beetje de kat uit de boom. Klokslag zes wordt een heerlijke maaltijd van The Colour Kitchen binnengereden en het gezelschap doet zich tegoed aan pasta met kip, quiche en salade. Het eerste biertje gaat voorzichtig open en langzaam vult het kantoor van Eager People in Utrecht zich met etensgeur, de eerste goede gesprekken en een relaxte sfeer.

Om kwart voor zeven gaat het hele gezelschap met z’n allen aan de slag. Gerhard te Velde, eigenaar van Eager People, business coach en host van het seminar leidt de avond. Hij heeft zich speciaal voor het seminar een weekend opgesloten in een klooster in de buurt van Deventer om alles grondig voor te bereiden. Maar ook Bram, Laure en andere collega’s hebben volop meegeholpen. Wat volgt is een avond waarin de FM-ers veel over zichzelf, hun bedrijf en (van) elkaar leren. Gerhard vertelt vol vuur over zijn eigen zoektocht naar succes, geluk en zingeving en hoe je als ondernemer dichter bij je doelen komt.

In drie afwisselende oefeningen gaan de leden individueel of in tweetallen aan de slag met hun eigen denkproces. Tijdens een oefening over storytelling neemt Dennis Maaijen het woord en vertelt hoe hij Robbert, een facilitair medewerker die via Eager People zijn droombaan vond, mocht helpen. En hoe hij zo een huis kon kopen en zijn vrouw vervolgens ten huwelijk vroeg. Karin vertelt hoe ze een stugge Amerikaanse vastgoedpartij te slim af was door binnen twee weken ruim 80 man te verhuizen naar Portocabins. Michiel vertelt geanimeerd hoe hij de outfit die hij draagt als hij in z’n blaaskapel speelt, zakelijk inzet om het ijs te breken en klanten enthousiast te maken met hem te werken.

De tijd vliegt om en voor we het in de gaten hebben is de avond alweer ten einde. Tijd om de avond ontspannen na te praten. Facilitair specialisten van alle ervaringsniveaus en inhoudelijke achtergrond wisselen tips, ideeën en vragen met elkaar uit. Spontaan ontstaat het idee om snel nog eens bij elkaar te komen op het kantoor van Eager People om te profiteren van elkaars netwerk en kennis. Het is bijna half 12 als het licht uitgaat en als Floor, Dennis & Gerhard, het managementteam van Eager People, tevreden de deur van het kantoor achter zich dichttrekken.

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.