fbpx

De zeven beste recruitment tips van Eager People

21 augustus 2018

De zeven beste recruitment tips van Eager People

 

 

Na 10 jaar recruitment kunnen wij met zekerheid zeggen dan we best wel wat recruitment ervaring hebben opgedaan. Meer vacatures vervullen of, zoals wij dat bij Eager People graag zeggen; zorgen voor meer kwispelstaarten? Leer hieronder verder!

 

 

  1. Be a brand! Om zichtbaar te zijn in de arbeidsmarkt van nu is het belangrijk om jezelf duidelijk te positioneren als werkgever. Wat zijn je beste eigenschappen? Wat heb je te bieden? Zorg voor een professionele uitstraling en zorg dat je op al je marketing kanalen dezelfde soort boodschappen communiceert in de taal van je doelgroep. Wees duidelijk, zodat klanten weten wat ze aan je hebben.
  2. Generate a flow of A-players. Zoek niet naar mensen als je ze nodig hebt, maar al veel eerder! Sterker nog: zorg dat je altijd een een lijstje hebt met “most wanted” personen uit je netwerk, die je graag een baan zou willen bieden. Zo ontwikkel je een professionele kring om je bedrijf heen en zal je nooit in de problemen raken.
  3. Be selective. Als recruiter kom je allerlei kandidaten tegen, de één geschikter dan de ander. Daarom is het belangrijk om selectief te zijn. Het is vervelend als je een vacature niet kan vullen maar het is een ramp wanneer de geplaatste kandidaad niet op de juiste plek zit. Recruitment gaat namelijk niet om kwantiteit maar om kwaliteit!
  4. Take your time. Dit sluit aan bij het vorige standpunt. Om goed te kiezen zal je soms even een stapje terug moeten nemen. Hoewel onze werkvorm vaak enige haast vereist, maakt het forceren van zo’n rustmoment ruimte voor nieuwe gedachtes die regelmatig waardevol zullen blijken.
  5. Maken an offer they can’t refuse. Wanneer je dan de perfecte kandidaat hebt gevonden is het van essentieel belang dat je ze in één keer bindt. Hoewel dit makkelijk lijkt zal elke recruiter een goed aanbod doen, jij moet daar dus nog een schepje bovenop doen. In dit geval is het volgens ons altijd een goed idee om een gevoel te verkopen. Wat is er nou meer waard dan een fijne werkgever die je begrijpt bovenop een passende baan met goed salaris?
  6. Onboard them. Maarrr…. je bent er natuurlijk nog niet! Nu moet het allemaal nog echt gebeuren. Mooie woorden zijn namelijk maar een kleine fractie van recruitment en werving. Nu moet je de mooie woorden nog waarmaken. Daarom is het belangrijk om ook tijdens de eerste werkdagen van een nieuwe werknemer bezig te zijn met diens behoeften. Een nieuwe baan kan erg stressvol zijn en het is aan jou om iemand op zijn gemak te stellen. Bij Eager People gaan we bijvoorbeeld regelmatig langs om even polshoogte te nemen.
  7. Follow up. Na een positieve onboarding zal een werknemer over het algemeen zijn eigen weg wel vinden. Toch blijft het dan ook van belang om zo nu en dan het contact weer op te zoeken. Zowel werkgever als werknemer zullen het waarderen als je interesse toont in het functioneren van de door jou afgesloten vacature. 
Sluit je aan bij Eager People.

Kan jij je wel vinden in onze werkwijze en kan je niet wachten om onze collega te worden? Kijk dan snel op onze vacaturepagina of lees meer persoonlijke verhalen van onze kandidaten.

Meer Nieuws ...

23 april 2024

Verjaardag Eager People

23 april 2024

Kerstfeest Eager People

Hoi, kunnen wij je helpen?
consultant

Bij vragen en/of opmerkingen kun je ons tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.