fbpx

Alles is liefde!

14 februari 2018

Vandaag is het Valentijnsdag! Voor sommige mensen een commercieel feest dat ze liever snel over slaan. Anderen gaan er helemaal in op en leggen bijvoorbeeld hun partner volledig in de watten. In elk geval vinden wij Valentijnsdag een mooie reden om even stil te staan bij de rol van liefde in je werk.

Vormen van liefde
Wat is liefde? Volgens de oude Grieken waren er vier vormen van liefde. Phileo, Storge, Eros en Agape. Vrij vertaald: vriendschap, genegenheid, seksuele liefde en de onvoorwaardelijke liefde (van God voor mensen). Het gaat te ver om deze definities hier allemaal te behandelen, maar feit is dat liefde in allerlei vormen aan ons verschijnt. Om te beginnen is er de basis: eigenliefde, van jezelf houden. Dat is voor veel mensen al moeilijk genoeg. Dan is er je familie, die je niet uitgekozen hebt, maar die wel een centrale rol spelen in je leven. Dan zijn (meestal) zelfgekozen vriendschappen, onze partner (als we die hebben) en onze collega’s op het werk. Hou jij van je collega’s? En hou jij eigenlijk van je werk?

Glimmende oogjes
Heb jij een passie? Iets waar jouw oogjes van gaan glimmen? Vaak zijn het dingen buiten je werk zoals sport of een hobby waar mensen vol vuur over vertellen. Het woord amateur is dan ook afgeleid van het woord amor. Hoewel wij bij een amateur aan een beginner of kluns denken betekent het woord eigenlijk liefhebber.
En wat als je die passie ook in je werk zou voelen? Hoe zorg je er nu voor dat werk niet voelt als werk, maar als iets dat je graag doet? Helaas zitten veel mensen niet (meer) op hun plek of zien ze hun werk alleen maar als een manier om de kost te verdienen. Bij Eager People gunnen we iedereen een baan die gegoten zit.

Jobcrafting
Een populaire methode om werk meer passend te maken is job crafting. Dit is een methode waarbij werknemers samen met medewerkers aan de slag gaan om binnen de mogelijkheden die er zijn, de rollen en taken die een medewerker heeft, af te stemmen op de medewerker.
Als dat niet mogelijk is, en het tijd is voor iets nieuws, ga dan niet wachten tot iemand je komt halen, maar ga zelf op zoek. Ook je werkgever verdient mensen die er vol voor gaan. Want als jij met passie en plezier je werk doet ben je productiever, minder vaak ziek en de klanten waar jij voor werkt worden daar ook weer blij van!

Ons motto: do what you love
Een baaldag hoort bij het leven en je mag best eens een tijdje met iets minder plezier werken. Maar je doet jezelf tekort als je in een baan zit die je energie kost, in plaats van geeft. Werk speelt een belangrijke rol in je leven. Zoek dus manieren om je werk zo te veranderen dat je het (weer) leuk vindt. Of ga op zoek naar iets anders, als je in de positie bent om dit te doen. het leven is te kort, dus: “do what you love!

Contact
Wil je meer weten over wat jobcrafting voor jou en jouw team kan betekenen? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waar jouw oogjes van gaan glimmen? Neem contact op met Eager People en wij gaan graag het gesprek met je aan!

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.