fbpx

Al 7 jaar in dienst: Eager People-veteraan Jan-Willem van Dongen

08 augustus 2017

Manager bedrijfsvoering Jan-Willem

“Het is een heel dynamisch bedrijf met pieken en dalen, maar dat houdt het wel interessant. Echt geen enkele dag is hetzelfde.”

Wie: Jan-Willem van Dongen

Leeftijd: 34

Achtergrond: Geschiedenis en Bestuurskunde

In dienst sinds: augustus 2010

Je bent eigenlijk historicus, hoe ben je dan bij bedrijfsvoering terechtgekomen?

Naast mijn studie geschiedenis had ik een financiële bijbaan, wat ik heel leuk vond om ernaast te doen. Ik besloot na mijn bachelor een master bestuurskunde te doen, maar ik miste daarin wel een beetje de praktische kant. Toen ik klaar was met studeren werd ik benaderd door Joren, destijds één van de eigenaren van Eager People. Hij vroeg me of ik financieel medewerker wilde worden.

Ik kende Joren en Jochem al (red. toen ook één van de eigenaren) en vond het allebei goeie gasten. Daarnaast had ik ook vrienden die al bij Eager People werkten die super enthousiast waren over het bedrijf. Daarom besloot ik voor Eager People te gaan werken.

7 jaar in dienst. Dat is behoorlijk lang zeg! Hoe zag Eager People eruit toen jij er kwam werken?

Toen ik bij Eager People kwam werken, zat het kantoor nog in een zijstraat van de Oude Gracht in Utrecht, tegenover een Turks kappertje. Het was echt een minikantoortje met een laag plafond. Het was eigenlijk meer een woonkamer met in het midden één grote tafel waaraan 4 mensen heel druk zaten te bellen.

Er liepen continu mensen in en uit. Medewerkers die spullen kwamen ophalen of terugbrengen en mensen die aan kwamen waaien om een kopje koffie te doen. Eager People was echt young, hip en happening. Soms bijna een beetje kneuterig, maar wel op een positieve manier.

Wat is er allemaal veranderd?

De grootste verandering was de overstap van de particuliere markt naar de zakelijke markt. We zijn nu een stuk professioneler. We zeggen minder snel ja tegen alles. We kijken nu eerst of we een klant écht goed kunnen helpen en er zelf ook nog daadwerkelijk wat aan overhouden. Vroeger waren we misschien iets te lief. Eager People is ook iets minder speels geworden, misschien een beetje jammer, maar het was ook wel een beetje té speels.

Wat maakt het werken bij Eager People leuk?

De mensen: de collega’s de studenten en de klanten. Het is een heel dynamisch bedrijf met pieken en dalen, maar dat houdt het wel interessant. Echt geen enkele dag is hetzelfde!

Hoe zie jij de toekomst van Eager People?

In de toekomst zie ik een Eager People, met veel meer grote vaste klanten, dat van de klusjesmarkt overgegaan is naar de uitzendmarkt. Ik vind het wel belangrijk dat de huidige sfeer binnen het bedrijf, de lol, het geinen, blijft. Ik denk dat dat wel een uitdaging is als je echt een stuk groter wordt, maar ik denk dat we dat wel echt moeten proberen.

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.