fbpx

8 leuke en handige tips voor het paasweekend!

10 april 2020

Traditioneel gezien een weekend vol van familiebezoeken, uitstapjes en wellicht in lekkere brunch in een sfeervol restaurant. Helaas! Met de huidige maatregelen, zullen we dit weekend grotendeels gebonden zijn aan huis. En ja, bijna iedereen zit nu al een paar weken op elkaars lip. We moeten vele ballen hoog zien te houden; werk, kinderen en ouders zijn inmiddels parttime leraar geworden. Het is allemaal best veel. Sterker nog, misschien kijk je wel een beetje op tegen dit paasweekend. Daarom hebben wij 8 leuke en handige tips voor dit weekend! 

Tip 1: Laat het kind in je vrij. Wat is er nou leuker dan een prachtige lach op het gezicht van de kinderen én die van je partner? Hierbij drie tips voor een leuk spel!

Het 1,5 meter-afstand-eieren gooien-spel
Hoe goed kunnen we 1,5 meter inschatten? Het is namelijk verder dan je denkt! Onze collega Romy dacht hierover na en wat is er nu leuker dan voor de kinderen om dit spelenderwijs helder te krijgen. Zeker met eieren, want stel dat er 1 valt…..
Dus pak een rolmaat, meet 1,5 meter op en ga tegenover elkaar staan. Gooi eieren naar elkaar over en je raadt het al; bij degene die teveel eieren laat vallen of niet vangt, verliest! Wellicht moet die persoon dan een extra huishoudelijk klusje doen? Hoeveel eieren kunnen jullie maximaal naar elkaar overgooien? Laat het ons weten, dan sturen we een extra paascadeautje op!

Het spel met de pan.
Je schrijft allemaal verschillende woorden op papier en doet deze in een pan. Je speelt 3 rondes;  1. omschrijven, 2. uitbeelden en 3. één woord. Je kan zelf afstemmen hoeveel tijd je nodig hebt en hoe moeilijk de woorden mogen zijn. Voor de kleintjes onder ons is dit ook gelijk een goede oefening voor de correlatie tussen woord en verbeelding en uitbeelding. Meer info over dit leerzame spel: https://mariekevanwoesik.nl/cms/spelen-het-spel-met-de-pan/

Het Pasen snoep spel!
Onze collega Floor is kleine snoepert en hij bedacht dit lekkere spel. Een officiële naam voor dit spel hebben we nog niet geclaimd, maar het gaat als volgt met de onderstaande benodigdheden;
– een dobbelsteen
– paassnacks; snoepjes / fruit / groente / chocolade etc.

Spelregels: zet alle snacks in het midden van de tafel. Gooi omstebeurt met de dobbelsteen en het aantal ogen dat je gooit, bepaalt de actie die jij gaat ondernemen.
Het spel stopt wanneer iedereen misselijk is van de snoepjes 😉

• = pak een snack.
• • = pak twee snacks.
•  • = beurt overslaan.
• • • • = leg een snack van jezelf terug in het midden van de tafel.
•  •  • =  pak een snacks van iemand anders af.
 •   •  = eet een snack van jezelf op!

Tip 2: Doe de rookmelder check.  
Is dit leuk? Niet echt. Is handig? Zeker! Het kabinet wil namelijk dat vanaf juli 2022 op elke verdieping een rookmelder hangt. Minister Knops (Binnenlandse Zaken) wil het Bouwbesluit op dit punt aanpassen en rookmelders voor alle woningen verplicht stellen. De verwachting is dat er zo’n 7 tot 11 miljoen nieuwe rookmelders geplaatst moeten worden. Hangt er in jouw woning al op elke verdieping een goed werkende rookmelder? Nee…..you know what to do!

Tip 3: Klustip van Orrin
Onze collega Orrin heeft jarenlange ervaring als klusser. Hij wordt ook wel gekscherend onze kluskoning genoemd. Afgelopen week werd in het nieuws ook al vermeld dat men nu de tijd heeft om thuis wat klusjes op te pakken.
Wellicht wil je de buitenboel schilderen. Denk dan aan deze tips van Orrin;

Houd rekening met de buitentemperatuur! Verf droogt sneller in hoge temperaturen, waardoor je resultaat minder mooi kan worden. Schilder ook niet in de volle zon. Hierdoor krijg je mogelijk blaasjes en hecht je verf minder goed. Houd ook rekening met het type verf en kwast. Een kwast voor oplosmiddelarme verf kun je niet gebruiken om oplosmiddelrijke verf aan te brengen. Controleer dus goed je equipement voor je aan de slag gaat. Just so you know!

Tip 4: Studytube
Het COVID-19 virus stelt ons allemaal op de proef, maar biedt ook zeker kansen. Om jezelf verder te ontwikkelen bijvoorbeeld. Of een keer iets nieuws te leren. Het is juist in deze onzekere tijden goed om je bij- of om te scholen en aan je skills te werken. Studytube heeft de ‘Online Academy Learn Together’ gelanceerd, waarin iedereen tot eind april gratis terecht kan voor meer dan 250 online trainingen en 500 microlearnings!
Meer info vindt je via deze link en wellicht volg je vandaag of morgen al je eerste training. Happy learning! https://www.studytube.nl/learning-together

Tip 5: Vertel uitgebreid het corona verhaal!
Met Pasen vieren we de wederopstanding van Jezus en traditioneel gezien hoort hier het paasverhaal bij. Maar vandaag de dag wordt de wereld in haar greep gehouden door het COVID-19 virus. Niet alleen wij hebben er last van, maar ook de kinderen. Ook zij worden uit hun dagelijks ritme gehaald en kunnen niet meer de dingen doen die ze graag willen doen. En kinderen hebben óók behoefte aan duidelijkheid. Dus in plaats van het traditionele paas verhaal te vertellen, neem de tijd om ze mee te nemen in het corona verhaal. En wellicht dat je er een leuke twist aan kunt geven met de paashaas. Want ja….voor kinderen is de paashaas nu natuurlijk nu heilig.  

Tip 6: Hoe duurzaam is jouw woning?
Inmiddels zijn er in Nederland honderden energiecoaches. Deze vrijwilligers geven gratis advies over hoe je thuis energie kan besparen. Vooral door kleine maatregelen te nemen en gedrag aan te passen kan er flink bespaard worden op je energierekening. Altijd handig om ‘de peilstok’ in je eigen woning te steken. Meer info vind je via deze link https://www.wooninfo.nl/vraagbaak/energie/energiecoach/

Tip 7. Voor alle ouders onder ons; plan me-time in!
Onze oogappeltjes zijn onze trots. Maar wat kunnen ze soms de energie uit je trekken, zeker nu de meeste kinderen en ouders thuis zitten en ouders ook parttime leraar zijn geworden. Werk, parttime leraar, boodschappen, huishouden…..druk druk druk. Dus give yourself a break en houd een uurtje social distancing met je kinderen. Een uur op hun eigen kamer spelen met speelgoed of een tablet kan best. Dit uurtje is voor jou! Kan je in alle rust eindelijk even een kop koffie/thee warm op drinken. Of een artikel lezen, door de socials scrollen of iets anders. Even me-time! 

Tip 8. Last but not least; wijn en een goed gesprek.
Afgelopen week was in het nieuws dat de meldingen van huiselijk geweld toeneemt nu we veel thuis zijn. Dat is natuurlijk ontzettend erg. We hebben deze week contact opgenomen met een medewerker van Veilig Thuis en zij gaf de tip dat men vooral moet blijven praten met elkaar én de verbinding moeten zoeken. De irritaties nemen snel toe en juist door ze openlijk te bespreken creëer je meer begrip. Dus wanneer de kinderen (voor de ouders onder ons) voldaan op bed liggen na een gezellig dagje spelen met jullie is het tijd voor een heerlijk glas wijn en een goed gesprek met je partner 😉
Wij kwamen dit handige en leuke spel tegen en is echt een aanrader; https://vertellis.nl/

Wij wensen iedereen een heel gezellig, gezond en vooral liefdevol paasweekend toe. And remember……#stayhome

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.