fbpx

Spits: Student klaart de klus

03 november 2011

Donderdag 3 november staat Eager People pagina groot in de Spits. “Wat te doen bij een klus waar je zelf geen zin of tijd in hebt? Een professional is al snel duur en de goedkope Poolse werker is communicatief niet altijd even vaardig. Er is een gulden middenweg: de klusstudent.”

Met een vast tarief tussen twintig en dertig euro is hij niet het goedkoopst in de klussenbranche, maar voor eenvoudige klussen biedt de klusstudent een uitkomst. Eager People is een van de klusbedrijven die studenten inzetten voor het vuile werk. Medeoprichter Gerhard te Velde: Voor een professional lopen de kosten hoger op. En bijvoorbeeld Polen zijn met een uurtarief tussen de twaalf en twintig euro vaak goedkoper, maar daar gaat het nog wel eens mis in de communicatie. Die laatste klusser is volgens Te Velde beter in te huren voor de grote klussen. Vooral als je zelf de leiding hebt, omdat je dan een overzicht hebt op de werkzaamheden. Als het dan misgaat door een taalprobleem, kun je onmiddellijk ingrijpen. Daar biedt een studiebol de uitkomst. Het is praktisch met klussende studenten te werken. Voor kleine klussen zijn ze communicatief vaardig, betrouwbaar en niet te duur.

In 3,5 jaar bouwde Eager People een klantenbestand op van 5000 personen. Studenten met een technische opleiding zoals bouwkunde of ict zijn goede kandidaten volgens Te Velde. De student moet twee rechterhanden hebben, ervaring tonen in het werk, betrouwbaar overkomen en beschikken over goede communicatievaardigheden. Volgens de klusbaas is de klussende student niet beter dan een professional. Het is een aanvulling op het werk van een vakman , zegt hij. Onze studenten kunnen bijvoorbeeld aan de slag voor schilderwerk. Als mensen bij ons komen met een grotere klus, zoals het verleggen van een buis of stucwerk, verwijzen we hen door naar een expert. Het komt wel voor dat onze studenten meewerken aan zo n grote klus. De vakman kan hen weer inhuren. Voor extra mankracht.

Volgens Te Velde maken veel kleine ondernemers en tweeverdieners gebruik van een studerende klusser. Voor de ondernemer en de tweeverdiener is vooral tijd een factor in de keuze voor een student. Een student is, zeker via een intermediair, snel in te schakelen. Maar het zijn vooral de senioren die bij hem aankloppen. Zij vinden het moeilijk om werk uit handen te geven dat ze zelf niet aankunnen. Ik merk vaak dat die groep weet dat het bij ons goed zit.

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.