fbpx

Medewerker Huisvesting en Inkoop - 32 tot 40 uur - Amsterdam

Startdatum: Z.S.M.
Regio: Noord-Holland
Dienstverband:  (40 uur)

Voor een grote onderwijsorganisatie in Amsterdam zoeken wij een Medewerker Huisvesting en Inkoop (MBO4/HBO). Deel jij hun mooie ambitie om het onderwijs optimaal te ondersteunen en de best practice te worden op het gebied van dienstverlening en gastvrijheid? Ben jij per direct beschikbaar? Lees dan snel verder voor meer informatie over deze vacature. #vacature #geteager

Solliciteer direct!


Bedrijfsprofiel

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij een grote onderwijsorganisatie in Amsterdam die staat voor toonaangevend onderwijs in het centrum van Amsterdam voor de branches Horeca, Toerisme & Recreatie, Voeding en Facilitaire dienstverlening. Voor al hun opleidingen geldt dat zij gastvrijheid hoog in het vaandel hebben.

De onderwijsorganisatie heeft ruim 27.000 mbo-studenten. Het mbo-aanbod bestaat uit bijna driehonderd verschillende opleidingen, die worden gegeven op negen MBO Colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Ons voortgezet onderwijs telt circa drieduizend scholieren, van vmbo tot gymnasium. Een vrijwel even groot aantal deelnemers volgt volwassenenonderwijs. In totaal heeft de onderwijsorganisatie ongeveer vierduizend medewerkers.

De studenten staan centraal in de onderwijsorganisatie. Ze vinden het belangrijk dat studenten en medewerkers met plezier naar hun school komen en er trots op zijn.

 

Functieprofiel:

Wat ga je doen?

Je gaat werken in het Team Facilitair. Dit bestaat uit ongeveer 20 facilitaire medewerkers die een breed pakket aan dienstverlening verzorgen voor studenten, medewerkers en gasten van hun vijf locaties in het centrum van Amsterdam. In 2015 zijn ze gestart met het professionaliseren van hun Servicedesk. Sindsdien is de afdeling volop in ontwikkeling om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan onze klanten.

Team Facilitair zoekt een nieuwe collega die primair vanuit een back-office positie uiteenlopende facilitaire vraagstukken oppakt uit FMIS Topdesk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan interne verhuizingen en offertetrajecten. Deze meldingen beoordeel je, je adviseert erover,lost op of zet door naar collega’s en externe leveranciers. Je bewaakt de meldingen en onderneemt actie indien noodzakelijk. Je bent verantwoordelijk voor het volledige proces van jouw werkvoorraad; je zorgt dat alle afspraken worden nagekomen en spreekt partijen hierop aan.

Jouw taakgebieden zijn o.a. de volgende:

  • Alle voorkomende huisvestingsstoringen en -aanvragen;
  • Oplossen van zaken op het gebied van veiligheid. Denk hierbij aan ARBO, RIE, HACCP en de BHV organisatie;
  • Behandelen van inkoopverzoeken van onze interne klanten;
  •  Coördineren van het beheer van en de inkoop voor het magazijn.

Functie-eisen:

Wat heb jij in huis?

Je bent toonaangevend gastvrij. Je hebt van nature een dienstverlenende instelling, bent communicatief sterk en hebt een representatieve houding. Je pakt jouw werkzaamheden proactief, zelfstandig en projectmatig op. In de dagelijkse hectiek ben je goed in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden en de juiste prioriteiten te stellen. Daarnaast ben je kostenbewust en in staat een gewogen (mondeling) advies te geven.

Je bent bij voorkeur in het bezit van een HBO diploma Facilitair of Hotelschool en op zoek naar een eerste of tweede stap in je carrière. Kandidaten met een MBO diploma niveau 4 Facilitair én in bezit van vergelijkbare werkervaring worden ook uitgenodigd te solliciteren. Je hebt goede kennis van Office en bekendheid met FMIS is een pré.

Jouw persoonlijkheid past bij de kernwaarden die zijn vastgesteld voor de organisatie: betrouwbaar, daadkrachtig, ambitieus, aandacht en prettig.

Aanbod

Wat bieden wij?

  • Eager People zoekt een kandidaat op basis van Werving & selectie. Dit betekent dat jij na en positieve bemiddeling in dienst treedt bij onze opdrachtgever
  • Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving waar we aandacht besteden aan onze medewerkers. Onze opdrachtgever vindt  het belangrijk dat je je talent blijft ontwikkelen. Ze bieden daarom verschillende mogelijkheden aan om aan je eigen professionalisering en loopbaan te werken.
  •  
  • De opdrachtgever biedt een salaris dat past bij de functie van Servicedesk medewerker (Ondersteunend medewerker schaal 7 met een max. van € 2916,- bruto bij een fulltime aanstelling) en goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao MBO, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Geïnteresseerd?

Voor vragen over de vacature kan je terecht bij Jorrit te Nijenhuis (Senior Recruiter) via 030 2011762 of per mail vacatures@eagerpeople.nl.

 

Solliciteer direct! Overzicht

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Orrin

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.