fbpx

Contractmanager Facilitaire Zaken - Den Haag - 32 - 40 uur

Startdatum: Z.S.M.Regio: RandstadDienstverband: Ervaren functie (32 - 40 uur uur)

In de rol als contractmanager draag jij binnen de afdeling Facilitaire Zaken bij aan een van de grootste schoolbesturen in Nederland, waar ruim 100 schoolgebouwen in de regio Den Haag ontwikkeld en onderhouden worden. Jij wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van contract- en leveranciersmanagement op centraal niveau. 

Solliciteer direct!

Jouw nieuwe workplace

Onze opdrachtgever behoort tot de grootste schoolbesturen in Nederland. Het is een dynamische en betrokken stichting voor bijzonder, openbaar primair en voortgezet onderwijs. Zij werken vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op het best denkbare onderwijs om zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfbewuste, verantwoordelijke en kansrijke burger. Zij stellen hun scholen in staat en stimuleren hen dit te bieden binnen de kaders van hun filosofie ‘Vrijheid in verbondenheid’.

Het best denkbare onderwijs willen zij vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. Ze willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen ze in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al hun scholen.
De scholen in het primair onderwijs zijn samengevoegd in clusters. Vier clusterdirecteuren sturen de clusters aan en vormen de schakel naar het College van Bestuur via het bestuur managementteam primair onderwijs. In het voortgezet onderwijs zijn de scholen gebundeld tot regio's. De drie regiodirecteuren nemen deel aan het bestuur managementteam voortgezet onderwijs dat het College van Bestuur ondersteunt.
Ze kennen op centraal niveau een bureau, waar naast het bestuur ook de stafdiensten HRM, Financiën & Administratie (F&A), Facilitaire Zaken (FZ), Informatiebeheer (IB), Onderwijs, Kwaliteit & Innovatie (OK&I) en het Bestuurssecretariaat gehuisvest zijn.

Voor de afdeling Facilitaire Zaken zijn zij op zoek naar een nieuwe contractmanager die het uitdagend vindt om met de gecontracteerde leveranciers voortdurend op zoek te zijn naar optimalisaties en verbeteringen.
De afdeling Facilitaire Zaken ontwikkelt en onderhoudt ruim 100 schoolgebouwen in de regio Den Haag. Hierin zijn 46 basisscholen, zeven scholen voor speciaal basis- en expertisecentra en 26 voortgezet onderwijs scholen gehuisvest. Hun streven is om alle panden behalve mooi en functioneel ook veilig, duurzaam, flexibel en betaalbaar te laten zijn en blijven. Om dit te kunnen realiseren worden er onder andere facilitaire contracten (hard en soft services) op centraal en decentraal niveau afgesloten. De facilitaire contracten met een centraal karakter worden door twee contractmanagers gemanaged. Alles bijeen zijn in de scholen ruim 4.200 personeelsleden werkzaam die de zorg hebben voor meer dan 36.000 leerlingen.

Facilitaire Zaken is bezig met het verder professionaliseren van het contract- en leveranciersmanagement. Dit doen zij in nauwe samenwerking met Significant Synergy. Zij streven naar een gestructureerde en uniforme aanpak van contract- en leveranciersmanagement. Hun centrale contracten zijn geclassificeerd. Per contractklasse zijn zij bezig met het ontwikkelen/implementeren van een passende aanpak om zo de juiste sturing te kunnen geven. Zodoende kunnen ze hun aandacht vooral richten op de contracten en leveranciers die het belangrijkst zijn. Voor hun belangrijkste contracten/leveranciers werken ze aan een integrale benadering en samenwerking gericht op het realiseren van zo veel mogelijk toegevoegde waarde. Er wordt verwacht dat je met veel energie een boost weet te geven aan het verder professionaliseren van hun contract- en leveranciersmanagement, inclusief het toepassen van die integrale benadering. 

Taken & verantwoordelijkheden

Als contractmanager ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van contract- en leveranciersmanagement op centraal niveau. Van jou wordt een kaderstellende en analytische oriëntatie verwacht. Je richt je op de effecten die voor de langere termijn met de contracten worden beoogd, de weg daar naar toe en de samenwerking met leveranciers. Vragen als ‘Waar doet de markt ertoe?’ en ‘Welke samenwerkingsrelaties zijn daarvoor nodig en hoe richten we die dan in?’ staan centraal in jouw werk. Daarnaast ben je betrokken bij het in de markt zetten van (Europese) aanbestedingen met als doel samen met de inkopers en inhoudelijke experts de best passende overeenkomsten af te sluiten voor de scholen.

Jouw specificaties

Je hebt minimaal twee jaar ervaring met contract- en leveranciersmanagement en je weet wat er nodig is om effectieve relaties met leveranciers te ontwikkelen. Je hoeft geen ervaring te hebben met facilitaire contracten, maar dit is wel een pre. Wij vinden het belangrijk dat je een flexibele, nieuwsgierige, vernieuwende, oplettende en gestructureerde instelling hebt, een sterk analytisch vermogen en kennis van financiën.

Verder

 • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Denk je vanuit een integrale benadering. Dit geldt voor overkoepelende adviezen voor de scholen, maar ook voor het integreren van dienstverlening en de samenwerking met de inkopers;
 • Heb je gevoel voor verhoudingen en verschillende belangen binnen de organisatie en kun je omgaan met een eventueel spanningsveld daartussen;
 • Ben je in staat leveranciers uit te dagen en tot verandering aan te zetten;
 • Kun je conceptueel denken en je ideeën goed schriftelijk verwoorden;
 • Heb je uitstekende onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht;
 • Ben je in staat om namens de organisatie op management- en directieniveau als gespreks- en onderhandelingspartner richting leveranciers op te treden;
 • Kun je hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en kun je daardoor management/directie op een passend abstractieniveau adviseren en overtuigen;
 • Heb je de drijfveer om de huidige werkwijzen, processen en systemen continu te willen verbeteren;
 • Ben proactief, met een zakelijke insteek, met oog voor de relatie en met een no-nonsense mentaliteit handelend in het belang van onze scholen.

What's in it for you?

Binnen de organisatie en bij het team Facilitaire Zaken werken mensen met veel vakkennis die landelijk herkend en erkend worden en waar de collega’s oprecht betrokken zijn bij de organisatie en hun werk. Binnen het cluster Inkoop werk je samen met een team van gedreven professionals. De cultuur binnen de organisatie is open en toegankelijk en zij staan open voor nieuwe en verfrissende ideeën.

Jouw ontwikkeling wordt actief ondersteund, hierover worden afspraken op maat gemaakt. Naar behoefte wordt je ontwikkeling als Contractmanager ondersteund door Significant Synergy middels bijvoorbeeld opleidingen en coaching on the job.

Een mooi cv en een goed sollicitatiegesprek zegt niet altijd iets over de ‘klik’ binnen het team en met scholen en/of de kwaliteit die je levert, daarom biedt onze opdrachtgever een tijdelijke functie voor maximaal een jaar. Wanneer zij je bijdrage als waardevol ervaren wordt je contract na dit jaar omgezet naar een vast contract. Salariëring vindt plaats op basis van de cao Primair Onderwijs. Afhankelijk van je ervaring en leeftijd is de maximale inschaling salarisschaal 10, € 4.171,- op fulltime basis.

De opdrachtgever is flexibel ingesteld en kent conform cao ruime verlofregelingen waardoor deze baan ook goed te combineren is met een gezin. Je hebt bij een 40-urige werkweek ruim tien weken verlof op jaarbasis. Verder bieden zij een eindejaarsuitkering van 6,3%, een goed pensioen via het ABP, aandacht voor duurzame inzetbaarheid zoals scholing/mantelzorg en een PC-, fiets- en sportschoolabonnement-regeling.

Informatie en sollicitatie

Ben jij als gedreven contractmanager toe aan een nieuwe uitdaging en enthousiast geraakt over deze betreffende vacature? Wacht dan niet langer en pak deze kans!
Dit hebben we van je nodig:

 • Jouw meest recente cv;
 • Een motivatie gericht op deze functie. Zonder gerichte motivatie nemen we de sollicitatie niet in behandeling;
 • Je mag uiteraard ook een leuk filmpje via WhatsApp sturen.

Voor vragen over de vacature kan je terecht bij Romy Goudsmits via 06 29606984. Je kan ook ter aankondiging een WhatsApp bericht sturen op haar mobiel.
Graag officieel solliciteren via onderstaande button!

Solliciteer direct! Overzicht
Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Nick

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.