fbpx

Contractbeheerder Facilitaire Zaken - Den Haag - 32 - 40 uur

Startdatum: Z.S.M.Regio: RandstadDienstverband: Startersfunctie, Ervaren functie (32 - 40 uur uur)

Binnen de afdeling Facilitaire Zaken, bij een van de grootste schoolbesturen in Nederland moeten ruim 100 schoolgebouwen in de regio Den Haag ontwikkeld en onderhouden worden. Als contractbeheerder ben jij een ware aanvulling op het team. Ter ondersteuning aan de contractmanagers en inkopers zorg jij dat het contractbeheer en alle contractgegevens up-to-date zijn.

Solliciteer direct!

Jouw nieuwe workplace

Onze opdrachtgever behoort tot de grootste schoolbesturen in Nederland. Het is een dynamische en betrokken stichting voor bijzonder, openbaar primair en voortgezet onderwijs. Zij werken vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op het best denkbare onderwijs om zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfbewuste, verantwoordelijke en kansrijke burger. Zij stellen hun scholen in staat en stimuleren hen dit te bieden binnen de kaders van hun filosofie ‘Vrijheid in verbondenheid’.

Het best denkbare onderwijs willen zij vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. Ze willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen ze in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al hun scholen.
De scholen in het primair onderwijs zijn samengevoegd in clusters. Vier clusterdirecteuren sturen de clusters aan en vormen de schakel naar het College van Bestuur via het bestuur managementteam primair onderwijs. In het voortgezet onderwijs zijn de scholen gebundeld tot regio's. De drie regiodirecteuren nemen deel aan het bestuur managementteam voortgezet onderwijs dat het College van Bestuur ondersteunt.
Ze kennen op centraal niveau een bureau, waar naast het bestuur ook de stafdiensten HRM, Financiën & Administratie (F&A), Facilitaire Zaken (FZ), Informatiebeheer (IB), Onderwijs, Kwaliteit & Innovatie (OK&I) en het Bestuurssecretariaat gehuisvest zijn.

Voor hun afdeling Facilitaire Zaken zijn zij op zoek naar een nieuwe contractbeheerder, ter ondersteuning van de contractmanagers en inkopers zorgt de contractbeheerder dat alle contractgegevens up-to-date zijn.
De afdeling Facilitaire Zaken ontwikkelt en onderhoudt ruim 100 schoolgebouwen in de regio Den Haag. Hierin zijn 46 basisscholen, zeven scholen voor speciaal basis- en expertisecentra en 26 voortgezet onderwijs scholen gehuisvest. Hun streven is om alle panden behalve mooi en functioneel ook veilig, duurzaam, flexibel en betaalbaar te laten zijn en blijven. Om dit te kunnen realiseren worden er contracten op centraal en decentraal niveau afgesloten. Alles bijeen zijn in de scholen ruim 4.200 personeelsleden werkzaam die de zorg hebben voor meer dan 36.000 leerlingen.

Recent is het contractbeheersysteem opnieuw ingericht. Dit is één van de onderdelen van het professionaliseringsprogramma van het contract- en leveranciersmanagement: het optimaliseren van het contractbeheer. Contractbeheer geeft voor hen antwoord op de vraag: hebben ze de juiste gegevens en stellen die hun in staat op tijd de juiste acties te nemen? Het professionaliseren doen zij in nauwe samenwerking met Significant Synergy.

Taken & verantwoordelijkheden

Als contractbeheerder zorg je voor een (blijvend) compleet, betrouwbaar en up-to-date contractbeheersysteem. Je blijft het contractbeheersysteem optimaliseren (aanmaken templates, tabbladen, categorieën, secties, e.d.). Je zorgt ervoor dat er inzicht is in de lopende contracten en dat aanvullende contractuele afspraken en informatie worden vastgelegd. Je ziet erop toe dat de juiste informatie, op het juiste tijdstip en op de juiste plaats aanwezig is. Zo zorg je ook voor periodieke actualisatie van contractgegeven, signaleert tijdig opzegtermijnen en expiratiedata en informeert betrokken partijen. Door jouw inzicht rondom alle contracten signaleer je mogelijkheden tot bundeling van krachten tussen de scholen. In jouw voorstellen richting inkoop/scholen heb je oog voor kostenbesparing. Je ondersteunt niet alleen bij het controleren van indexeren, maar kan ook helpen bij het schrijven van juiste indexering artikelen voor een nieuw contract. Er is ook ruimte voor jouw mening en input voor leveranciersevaluaties. Dit allemaal ter ondersteuning van het gehele contractmanagement proces. Voor de registratie van de contracten maak je gebruik van het systeem Planon.

Scholen gaan zelf verplichtingen aan, maar zijn zich niet altijd bewust van de consequenties. Aan jou de taak om proactief scholen te benaderen op basis van gegenereerde managementinformatie. Als voorbeeld: zie je bepaalde belangrijke producten en diensten die nog niet zijn gecontracteerd? Ga eens na bij de schooldirecteur of dit klopt en contractering nodig is. Lopen meerdere contracten tegelijkertijd af? Jij brengt dat in kaart en brengt hierover voorstellen uit aan inkoop/scholen.

Jouw specificaties

Ervaring op het gebied van contractbeheer is geen vereiste. Wel wordt er verwacht dat je praktisch bent, secuur werkt en resultaatgericht ingesteld bent. Je wilt je werk continu verbeteren en graag samen met anderen de beste resultaten boeken. Daarnaast ben je proactief in het contact met onder andere de contractmanagers en schooldirecties om hen te ondersteunen en kun je zelfstandig werken.

Verder

  • Beschik je over minimaal MBO 4 werk- en denkniveau;
  • Ben je analytisch en creatief en in staat een brug te slaan tussen de software en de wensen en de behoeften van het bureau en de schooldirecteuren;
  • Omschrijven anderen jou als enthousiast en beschik je over een gezonde drive om middels software aanpassingen zaken te optimaliseren;
  • Heb je kennis over en ervaring in het werken met verschillende software en bij voorkeur met Excel en Planon.

What's in it for you?

Binnen de organisatie en bij het team Facilitaire Zaken werken mensen met veel vakkennis die landelijk herkend en erkend worden en waar de collega’s oprecht betrokken zijn bij de organisatie en hun werk. Binnen het cluster Inkoop werk je samen met een team van gedreven professionals. De cultuur binnen de organisatie is open en toegankelijk en zij staan open voor nieuwe en verfrissende ideeën.

Jouw ontwikkeling wordt actief ondersteund, hierover worden afspraken op maat gemaakt. Naar behoefte wordt je ontwikkeling als contractbeheerder ondersteund door Significant Synergy middels bijvoorbeeld opleidingen en coaching on the job.

Een mooi cv en een goed sollicitatiegesprek zegt niet altijd iets over de ‘klik’ binnen het team en met scholen en/of de kwaliteit die je levert, daarom biedt onze opdrachtgever een tijdelijke functie voor maximaal een jaar. Wanneer zij je bijdrage als waardevol ervaren wordt je contract na dit jaar omgezet naar een vast contract. Salariëring vindt plaats op basis van de cao Primair Onderwijs. Afhankelijk van je ervaring en leeftijd is de maximale inschaling salarisschaal 7, € 2.949,- op fulltime basis.

De opdrachtgever is flexibel ingesteld en kent conform cao ruime verlofregelingen waardoor deze baan ook goed te combineren is met een gezin. Je hebt bij een 40‑urige werkweek ruim tien weken verlof op jaarbasis. Verder bieden zij een eindejaarsuitkering van 6,3%, een goed pensioen via het ABP, aandacht voor duurzame inzetbaarheid zoals scholing/mantelzorg en een PC-, fiets- en sportschoolabonnement-regeling.

Informatie en sollicitatie

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en enthousiast geraakt over deze betreffende vacature? Wacht dan niet langer en pak deze kans!
Dit hebben we van je nodig:

  • Jouw meest recente cv;
  • Een motivatie gericht op deze functie. Zonder gerichte motivatie nemen we de sollicitatie niet in behandeling;
  • Je mag uiteraard ook een leuk filmpje via WhatsApp sturen.

Voor vragen over de vacature kan je terecht bij Romy Goudsmits via 06 29606984. Je kan ook ter aankondiging een WhatsApp bericht sturen op haar mobiel.
Graag officieel solliciteren via onderstaande button!

Solliciteer direct! Overzicht
Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Nick

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.