fbpx

Woningcorporatie Seyster Veste kiest voor logeerwoningen ingericht door Eager People

11 december 2015

De Montessoriflat in Zeist wordt grondig gerenoveerd. Woningcorporatie Seyster Veste heeft aan Eager People opdracht gegeven om een aantal logeerwoningen in te richten. Dit zijn woningen waar bewoners, tijdens de werkzaamheden aan hun eigen huurwoning, tijdelijk een comfortabel onderdak elders in hun flat krijgen. Erica Steehouder, projectconsulent vertelt over haar project, de bewoners en haar ervaringen met Eager People.

Wat voor organisatie is Seyster Veste?

Seyster Veste is een woningcorporatie met ongeveer 4500 verhuureenheden in Zeist.

Wat is jouw functie bij Seyster Veste?

Als er plannen zijn voor een straat, een wijk of een flat, zoals de Montessoriflat, dan informeer ik als projectconsulent de bewoners en maak ik samen met hen een plan op maat. Ik kijk wat er nodig is en blijf contactpersoon voor de bewoners. Het kan gaan om sloop- en nieuwbouwplannen, groot onderhoud of renovatie. Elk project is weer anders. Ik werk al een aantal jaren als projectconsulent bij Seyster Veste. Een leuke en veelzijdige baan!

Wat doen jullie in het project Montessoriflat?

De Montessoriflat wordt opgeknapt. Er worden verschillende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Ook worden het gebouw en de woningen energiezuiniger gemaakt. Van de 278 woningen in de flat is Seyster Veste eigenaar van ruim 200 huurwoningen. In de huurwoningen wordt ook de keuken, de badkamer en het toilet opgeknapt.

Waarom maken jullie logeerwoningen?

Bewoners die vanwege hun gezondheid, ouderdom ect. aan huis zijn gebonden en voor wie de werkzaamheden in en rondom de woning te belastend zijn, kunnen gebruik maken van een logeerwoning. Wanneer de werkzaamheden aan de woning de leefruimte te veel beperken, bijvoorbeeld in tweekamerappartementen, stellen bewoners een tijdelijke, volledig ingerichte woonvoorziening vaak erg op prijs.

Waarom hebben jullie voor Eager People gekozen om dit te doen?

Veel bewoners in de Montessoriflat zijn op leeftijd en hebben hulp aan huis. We hebben daarom veel meer logeerwoningen nodig dan in andere projecten (waar we ze zelf hebben ingericht). Vorig jaar stond er op de website van Eager People een artikel over de door hen ingerichte logeerwoningen van Mitros. Dit sprak ons heel erg aan. Ook lazen we op de website over een ander renovatieproject waar Eager People verhuishulp heeft geboden en kleine klusjes heeft uitgevoerd. Hierdoor werd ons snel duidelijk dat logeerwoningen ingericht door Eager People voor ons ook een goede oplossing zouden zijn.

Hoe bevalt de samenwerking met Eager People?

We kenden de medewerkers van Eager People al uit een ander project. Deze opdracht, het inrichten van logeerwoningen, is een stuk omvangrijker. We hebben samen in 3 maanden tijd 8 logeerwoningen en een gemeenschappelijke woonkamer ingericht. We hadden zelf nog de nodige inboedel en de medewerkers hebben uitgezocht wat nog bruikbaar was. Ze denken mee, geven goede adviezen en het eindresultaat mag er zijn!

Wat vinden de bewoners van de woningen?

De bewoners vinden het erg prettig dat ze in hun vertrouwde Montessoriflat een tijdelijke woning hebben. Ze noemen het hun ‘vakantiewoning’. Erg mooi ingericht en aan alles is gedacht! Ook van de gemeenschappelijke woonkamer wordt vaak gebruikt gemaakt. Zelfs door bewoners van portieken waar we nog helemaal niet aan het werk zijn. Bewoners dronken altijd koffie in de hal van het portiek met elkaar en doen dat nu in de gemeenschappelijke woonkamer.

Welke andere zaken zie je bij woningcorporaties, waar Eager People een rol in kan spelen?

Bewoners van Seyster Veste maken al gebruik van de verhuis- en klussenhulp van Eager People, die kunnen we zeker aanbevelen.

Zijn er nog andere zaken die je graag wilt benoemen?

Bent u nieuwsgiering naar de projecten van Seyster Veste? Kijk dan voor meer informatie op https://www.woongoedzeist.nl/

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.