fbpx

Studenten verhuizen 63 hoogbejaarden

13 mei 2016

De 63 bewoners van verzorgingshuis ’t Reijgersbosch in Duivendrecht, onderdeel van de Zonnehuisgroep Amstelland, verhuizen gefaseerd naar een ander verpleeg/verzorgingstehuis. Eager People regelt het hele project. Transitiemanager Netty van der Kaa vertelt waarom de Zonnehuisgroep koos voor Eager People.

Netty van der Kaa, transitiemanager bij Zonnehuisgroep Amstelland:

“Ouderen wonen door veranderd overheidsbeleid steeds langer thuis. Onze locatie ‘t Reijgersbosch in Duivendrecht kreeg dan ook sinds 2014 geen nieuwe bewoners meer. Het pand openhouden voor de 63 mensen die nu nog over zijn is te duur. Daarom zoeken we voor hen een plek op onze andere locaties.

In januari begonnen we. We deden al langer zaken met een erkende verhuizer, maar we kunnen niet van tevoren plannen wanneer ergens een plek vrijkomt. Vaak is dat verrassend snel. Soms is er één verhuizing per week, soms zelfs drie op een dag. De ene bewoner heeft nauwelijks bezittingen, de ander extreem veel. We hadden een verhuizer nodig die flexibel is. Van Eager People wisten we uit ervaring dat ze altijd meedenken en met oplossingen komen.

“Dozen verhuizen kan iedereen, maar het stukje eromheen was boven verwachting.
De rust, de respectvolle bejegening van bewoners, de flexibiliteit: petje af!”

Heel slim: Eager People heeft de bezittingen per woonruimte geïnventariseerd. Nu is van tevoren duidelijk of een verhuizing small, medium of large is. De familie kan zelf de spullen inpakken of het overlaten aan Eager People. Families zijn vaak verrast door het enthousiasme en de energie van de studenten, terwijl ze tegelijkertijd heel rustig en bescheiden zijn. De eerste keer merkte ik alleen dat ze er waren omdat ik de verhuiswagen zag staan. Ik was echt verbaasd dat het zo goed ging. Tot nu toe hebben ze veertig mensen verhuisd. Voor de anderen hebben we tijd tot 30 november.

De kernwaarden bij de Zonnehuisgroep vatten we samen als PRET: professioneel, respectvol, elkaar blij maken en toewijding. Die waarden vinden we terug bij de verhuizers van Eager People. Ze zijn vriendelijk, communicatief en efficiënt. De bewoners staan bij hen centraal. Dozen verhuizen kan iedereen, maar het stukje eromheen was boven verwachting. De rust, de respectvolle bejegening van bewoners, de flexibiliteit: petje af!”

Zonnehuisgroep Amstelland

Biedt ouderenzorg in alle mogelijke vormen, van thuis tot verpleeghuis.
Tien locaties, 1800 cliënten, 750 FTE. Motto: Hart voor kwaliteit van leven.

Schakelde Eager People in voor:

Technische klussen, parkeerwachten en een interne kantoorverhuizing. Meest recente opdracht: de gefaseerde verhuizing van 63 bewoners naar een ander verpleeg/verhuizingshuis. Vond Eager People de eerste keer via Google.

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.