fbpx

Klussers en verhuizers Eager People krijgen Verklaring Omtrent het Gedrag

11 december 2015

Verklaring Omtrent Gedrag verhuizers

We krijgen bij Eager People steeds vaker de vraag om alleen studenten die over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) beschikken in te zetten. Maar wat houdt zo’n VOG nu in, wat is de meerwaarde ervan en waarom vraagt Eager People VOG’s aan voor onze verhuizers en klussers?

Risico’s beperken

De Verklaring Omtrent het Gedrag, in de volksmond ook wel Verklaring van Goed Gedrag genoemd, is een papiertje waarop staat of iemand, gezien zijn of haar verleden, in staat geacht kan worden om bepaald werk te doen in de samenleving. Is iemand bijvoorbeeld veroordeeld voor verduistering, dan zal een winkelier dat graag willen weten. Zodat de winkelier kan besluiten of hij zo iemand een tweede kans wil bieden, of niet. Ook wanneer iemand veroordeeld is voor fraude, dan zal een bank dit willen weten. De Verklaring Omtrent het Gedrag is een manier om bepaalde risico’s af te dekken. Vandaar dat veel overheden en aanverwante instanties, maar ook bijvoorbeeld zorginstellingen en kinderopvangcentra, steeds vaker om een VOG vragen. We herinneren ons allemaal nog wel de zaak van Robert M. die als medewerker in de kinderopvang kinderen misbruikte. Organisaties in de kinderopvang doen er natuurlijk alles aan om dergelijke situaties te voorkomen.

Momentopname

Waar vroeger nog nooit iemand van een VOG gehoord had, wordt hier in de facilitaire branche nu steeds vaker om gevraagd. We leven immers in een samenleving die zich heel bewust is van wat er allemaal fout kan gaan. En waarin gezocht wordt naar manieren om die risico’s af te dekken, ook uit angst voor slechte publiciteit. Overigens moet opgemerkt worden dat het risico dat iemand in de fout gaat, altijd aanwezig is. Een VOG is immers een momentopname. Het is uitsluitend een raadpleging van iemands antecedenten. Een medewerker kan daarna alsnog de fout in gaan. Gelukkig is dit in de bijna acht jaar dat Eager People bestaat nog nooit gebeurd.

Brede inzetbaarheid

Van onze verhuizers en klussers wordt een brede inzetbaarheid verwacht. Zij werken voor woningcorporaties, maar ook voor scholen, in de kinderopvang, bij zorginstellingen en bij mensen thuis. Betrouwbaarheid is dus een absoluut vereiste. Vandaar dat we bij Eager People voor al onze verhuizers en klussers een VOG aanvragen. Daarnaast bieden we de optie aan om ook voor andere projecten en werkzaamheden een VOG te verzorgen. Bijvoorbeeld als we een grote klus bij een ministerie of een bank doen. Werkt u bij een organisatie waar alleen gewerkt kan worden met een Verklaring Omtrent het Gedrag? Goed nieuws, dan kunt u ons bellen! 🙂

Meer Nieuws ...

23 april 2024

Verjaardag Eager People

23 april 2024

Kerstfeest Eager People

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.