fbpx

In the spotlight – Romy Goudsmits (recruiter Eager People)

01 juli 2021

Keer op keer verrast Romy ons met haar enthousiasme, creatieve ideeën en haar geweldige droge humor! Maar ook met haar punctualiteit en kwaliteit van werk. Romy is onze recruiter en zorgt met haar oprechte aandacht voor onze medewerkers en maakt de meest mooie matches voor onze opdrachtgevers.

Ze heeft al vele facilitaire vacatures ingevuld en daarmee opdrachtgevers én kandidaten blij gemaakt. We zijn ontzettend trots dat we deze topper in ons team hebben.

Vandaag in the spotlight: Romy Goudsmits!

Romy, je bent nu meer dan een jaar bij ons aan het werk. Je begon nét voor het uitbreken van de Corona. Hoe heb jij dit eerste jaar ervaren?
De tijd vliegt voorbij! Ik werk inmiddels alweer 1,5 jaar bij de club. Toen ik in januari 2020 startte bij Eager People liep de motor van het bedrijf op volle toeren! We boekten fantastische resultaten. In maart/april kwam daar helaas verandering in, wat een grote impact heeft gehad op onze branche en business. Maar ik moet zeggen: we hebben ons als team er goed doorheen geslagen. We hebben continue gekeken naar wat wél kon en dachten in mogelijkheden. Daar ben ik heel trots op!

Ik ben blij dat het onderlinge contact in het team ook altijd goed en structureel is gebleven. Want ondanks dat we veel thuis werken, blijven we in dezelfde structuur met elkaar communiceren zoals het ook voor Corona was. Nu is het alleen meer online in plaats van face-to-face.  Ook vind ik het interessant om te zien dat er juist door Covid nieuwe type opdrachten en werkzaamheden op ons af zijn gekomen. Daar hebben we slim op ingespeeld om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. En ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin bij Eager People! =)

Wat houd je werk in en hoe ziet jouw werkdag er (ongeveer) uit?
Geen werkdag van mij is hetzelfde en daar hou ik ook van! Ik ben recruiter en de taken en verantwoordelijkheden die daarbij horen lopen best uiteen. Ik ben verantwoordelijk voor het recruitment van onze facilitaire flexpool. Ik geef oprechte aandacht aan de medewerkers in onze facilitaire flexpool. Doordat ik alle medewerkers goed ken, spring ik bij piekmomenten regelmatig bij op onze planning. We kunnen dan snel schakelen voor de klant. 

Sinds dit jaar ben ik ook doorgegroeid voor de bemiddeling van facilitaire professionals. Dit doen wij op basis van detachering of werving & selectie. Ik organiseer hiervoor ook de evenementen voor de online kennissessies en onze Kopgroep Facilitair. Dat is ons netwerk van interim professionals op het gebied van facility management en huisvesting. Het is mijn intrinsieke drive om mensen te verder te helpen in het facilitaire werkveld én ook om alle zaken daaromheen goed voor hen te regelen en organiseren.  

Wat is het meest vreemde wat je meegemaakt hebt tijdens een sollicitatiegesprek?
Pfoe, daar moet ik echt even goed over nadenken! Ik heb nog nooit iets heel vreemds meegemaakt tijdens een sollicitatiegesprek. Mensen vinden het een sollicitatiegesprek nog vaak spannend. Wel vind ik het leuk om te zien hoe klein de wereld toch kan zijn. Dat je in gesprek bent met een kandidaat en je via het (facilitaire) netwerk mensen allebei kent.

Welke ontwikkeling(en) vind jij binnen het facilitaire domein het meest interessant?
De thema’s die mij het meest interesseren zijn: werkgeluk, goed werkgeverschap en de werkomgeving. Werkgeluk en goed werkgeverschap interesseren mij, omdat het zó belangrijk is dat de juiste persoon op de juiste werkplek zit. Dit in het belang van zowel de werknemer als werkgever. Ik ben dan ook altijd nieuwsgierig naar wat werkgevers ondernemen om werkgeluk te faciliteren. De werkomgeving heeft mij geïnteresseerd sinds ik met mijn facilitaire opleiding begon. Er zit ontzettend veel verschil in de werkomgeving en werkbeleving bij organisaties en wat voor effect dat heeft op het gedrag van mensen.

Hoe zie jij de toekomst met betrekking tot het thuiswerken en de bestemming van het kantoor?
Persoonlijk denk ik dat er in de toekomst veel meer thuis gewerkt blijft worden. Organisaties en mensen zien ook de voordelen hiervan in en wat het kan opleveren, veel meer dan voor de pandemie. Het is een ideale situatie wanneer een werkgever een situatie kan creëren wanneer er een juiste balans is in het kantoor- en thuiswerken met als uitgangspunt de persoonlijke behoefte van de medewerker. Er zullen waarschijnlijk vaste kantoordagen komen voor iedereen en de overige dagen een persoonlijke keuze voor ieder: thuiswerken, op het kantoor of flexplekken bij bedrijven die daarvoor een concept hebben. Uitspraken over grote rigoureuze beslissingen, daar is het nu denk ik nog te vroeg.

Met welke interne projecten houd jij je momenteel bezig en waarin wil jij graag groeien?
Zoals ik eerder benoemd heb, ben ik sinds begin dit jaar ook gaan ondersteunen in de bemiddeling van de facilitaire professionals. Hierin ga ik veel meer de vakinhoudelijke diepte in. Dat geeft veel meer verdieping in mijn functie. Daarnaast gaan we ons ook oriënteren op een ander recruitmentsysteem waar ik bij betrokken ben. Wij zijn recentelijk gestart met het organiseren van online kennissessies. Dit doen wij in samenwerking met Dagmar Groot van Ster Facility Management (SterFM). Daar verzorg ik de hele planning voor.

Noem eens één ding over jezelf wat jouw directe collega’s compleet gaat verrassen als zij dit interview terug lezen?
Ik kan oprecht even niks bedenken! We zijn als collega’s heel open naar elkaar. Ik ben wel ontzettend fanatiek voetbalsupporter, dus van de uitschakeling op het EK daar ben ik even ziek van geweest haha! Wellicht dat ze dat niet van mij verwachten 😉 Net zoals ik overigens op zondagen wanneer er een Formule 1 race is, ik aan de buis gekluisterd zit en sta te juichen als Max Verstappen weer gewonnen heeft!

Jouw vriend Roy is chef kok en jij houdt ook van speciale gerechten. Wat is samen jullie favoriete gerecht? En heb je nog tips voor de kookgekke lezers?
Dat klopt inderdaad! Wij houden ervan om lekker uit eten te gaan. We zijn blij dat de horeca weer open is. Mijn favoriete gerecht wat Roy maakt is écht met stip op één: steak tartaar! Als iemand nog tips wil voor een goed restaurant, dan deel ik deze graag.  En wat ik zometeen ga lunchen; ciabatta met een laagje mascarpone en pesto en daarop gerookte zalm!

Meer Nieuws ...

23 april 2024

Verjaardag Eager People

23 april 2024

Kerstfeest Eager People

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.