fbpx

In the spotlight: Floris Oortman Gerlings

30 december 2022

Dit is Floris.
Sinds een aantal maanden is Floris flexpool medewerker bij Eager People. Hij valt op door zijn interesse in het verleden én in de toekomst. Na de afronding van zijn studie Geschiedenis volgt hij nu de Bachelor Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is president van de orkestvereniging het Utrechtsch Studenten Corps (USC) en woont samen met zijn huisgenoot in het centrum van Utrecht. Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn vriendin, lezend of in de sportschool. Ook speelt hij gitaar en piano. Naast zijn werk bij Eager People geeft hij kinderen uit groep 8 bijles in geschiedenis en rekenen.  

Wat vind je zo interessant aan Kunstmatige Intelligentie?
‘Met name de ethische vraagstukken die deze technische vooruitgang met zich meebrengt. Gaan we als samenleving robots een rol geven in de politiek? Dat is één van vraagstukken waar ik mij mee bezighoud. Natuurlijk biedt Artificial intelligence veel mogelijkheden en is het erg nuttig om in te zetten nu en in de toekomst, maar waar trek je de grens? Die vraag kun je beter beantwoorden als je het grotere plaatje begrijpt en dat doe ik nu als historicus.’

Je werkt voor Eager People. Gaan robots jouw baan overnemen?
‘Misschien deels. Vorige week moest ik via Eager People naar Hoofddorp rijden om kasten in te laden. Ik denk dat dit type klus prima in de toekomst kan worden overgenomen door Artificial intelligence, alleen moet dit wel slim geprogrammeerd worden. Want als je een zelfrijdende auto op weg stuurt, wie laadt dan de kasten in? Niet alle klussen zijn geschikt om uit te besteden aan een robot, puur omdat je als mens wel echt het verschil maakt. Zo was ik onlangs via Eager People ingehuurd als facilitair medewerker bij een woningstichting in Purmerend. De lift was stuk, dus ze hadden iemand nodig die de post kon rondbrengen naar de bewoners, het vuilnis kon wegbrengen en ondersteunen met boodschappen tillen. Dat doen de bewoners normaliter gewoon zelf als de lift in werking is, maar nu kregen zij hulp vanuit Eager People. Tijdens deze dag gebeurde er iets magisch. De bewoners begonnen mij te vertellen over hun leven en nodigden mij uit voor koffie en lunch. Eén van de bewoners vertelde mij haar levensverhaal. Ze kreeg niet vaak jonge mensen over de vloer, vertelde ze. Toen ik wegging, drukte ze mij het boek van Multatuli in handen als bedankje. Zou een robot ook het vuilnis buiten kunnen zetten en de post kunnen ophalen? Vast en zeker, maar warm menselijk contact maken, dat lukt niet met Artificial intelligence’.


Dus je verveelt je nog niet bij Eager People?
‘Nee zeker niet, ik kom elke keer weer op een nieuwe plek. De locatie van mijn eerste klus was een middelbare school. Vanwege de toetsweek moest ik alle tafels netjes rangschikken en de wankelende tafels verstevigen met een boor. De keer daarna moesten we helpen op een kinderdagverblijf. Onlangs hielp ik mee met een verhuizing op het hoofdkantoor van een klant in Amsterdam. Eén van de leukste dingen vind ik verhuizingen. Laden, lossen en rijden in de bakwagen. Nu ben ik nog bijrijder, maar het lijkt me leuk om te leren rijden in de bakwagen, net zoals ik beter heb leren klussen bij Eager People. Natuurlijk altijd handig om te kunnen.

Over de toekomst gesproken… Hoe zie jij jouw eigen toekomst?
‘Wat ik later wil worden weet ik nog niet precies, maar in elk geval een baan waar ik elke dag met plezier heen kan gaan. En daarnaast waarschijnlijk op termijn samenwonen met mijn vriendin. Het enige dat ik lastig vind is dat ik een flinke studieschuld heb. Natuurlijk kan ik mijn kop in het zand steken, maar liever doe ik nu iets waardoor de situatie in de toekomst straks minder erg is. Mijn maandloon bij Eager People zorgt ervoor dat mijn studieschuld niet nog veel hoger wordt. En misschien nog wel waardevoller is dat ik tijdens het Groeiprogramma van Eager People heb geleerd hoe om te gaan met mijn persoonlijke financiën. Door een plan te maken voor de toekomst heb ik weer grip op mijn uitgaven en kan ik zelfs weer sparen.’

Hoe ben je nog meer gegroeid sinds je werkt bij Eager People?
‘Ik ben beter geworden in het contact met klanten en het managen van de verwachtingen. Elke keer word je weer op pad gestuurd naar een nieuwe klant en die wil je natuurlijk tevreden stellen. Ook heb ik tijdens de sessies van het Groeiprogramma beter zicht gekregen op mijn sterktes, zwaktes en (kern)waarden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op een andere manier naar tegenslagen kijk. Veel minder vanuit een slachtofferrol en meer in de actiestand.

Wie zou je aanraden om voor Eager People te gaan werken?
‘Iedereen die zoekt naar een flexibele bijbaan. Ondanks mijn sociale en onregelmatige leven, lukt het via Eager People toch om mijn uren te maken. Als je wilt werken, dan geef je dat gewoon van tevoren aan en dan word je meestal wel ingepland om aan de slag te gaan. Je zit niet vast aan vaste uren per week. Hierdoor kan ik de bijbaan goed combineren met mijn studie en al mijn andere bezigheden. Dus als je van afwisseling en divers werk houdt dan is Eager People een aanrader, maar je moet wel van aanpakken weten. Achteroverleunen is er hier niet bij.

Meer Nieuws ...

23 april 2024

Verjaardag Eager People

23 april 2024

Kerstfeest Eager People

Hoi, kunnen wij je helpen?
consultant

Bij vragen en/of opmerkingen kun je ons tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.