fbpx

In the spotlight: Floor Fillekers

19 augustus 2022

Hij is begonnen in 2015 als projectleider, werd teamleider en groeide in 2019 manager bedrijfsvoering. Sinds dit jaar (2022) is Floor als directeur eindverantwoordelijk voor Eager People. Normaliter is Floor niet zo’n fan van in de spotlight staan maar speciaal voor dit interview maakte hij een uitzondering.

Vandaag in the spotlight: Floor Fillekers!

Floor, je hebt in de afgelopen 7 jaar veel stappen gemaakt binnen Eager People. Je bent nu verantwoordelijk voor het hele bedrijf. Wat vind je zo leuk aan Eager People?
Om te beginnen de cultuur en de leuke mensen waarmee ik mag samenwerken. Vanaf dag één voelde het erg goed en vertrouwd. We zijn onderling open naar elkaar. Dat werkt fijn en maakt veel mogelijk. Daarnaast word ik continu uitgedaagd; er is altijd wel een project of er speelt iets waarvan ik kan leren. Ik zou snel uitgekeken zijn als er niets zou veranderen aan mijn werk of als er weinig nieuws te leren valt. Daarnaast krijg ik van Gerhard, de eigenaar van Eager People, het volle vertrouwen én de vrijheid om alles op mijn eigen manier te doen. Vertrouwen en waardering zijn voor mij erg belangrijk.

Wat doe je precies en hoe ziet jouw werkdag er (ongeveer) uit?
Ik ben verantwoordelijk voor veel deelgebieden. HR, Administratie, Finance, Inkoop, Legal en ICT en sinds dit jaar ook voor Sales. Uiteraard doe ik dat niet alleen en mag ik elke dag met fantastische mensen samenwerken die het beste uit zichzelf en het bedrijf willen halen. Samen met Gerhard bepalen we de strategie voor de toekomst. Samen met de medewerkers van Eager People voeren we die strategie uit.
De administratie en boekhouding moet natuurlijk bijgehouden worden. Met Marit loopt ik 1x per week de bijzonderheden door. Daarna doe ik nog wat eigen administratie, zo ongeveer een uurtje rammen met earbuds in met een stevig muziekje, heerlijk! Verder ben ik voorzitter van de weekstart en nog twee andere overleggen. Daarnaast besteed ik veel tijd aan onze medewerkers. Wekelijks heb ik met elke kantoormedewerker een gesprek van ongeveer een uur, het bijpraatmoment noemen we dat. In het bijpraatmoment staan we stil bij hoe het écht gaat en de voortgang van ieders ontwikkeling. Daarnaast nemen we de lopende projecten door. De rest van de tijd werk ik aan projecten vanuit het jaarplan. Wij dagen onszelf bij Eager People uit om de jaar-, kwartaal- en maanddoelen tijdig af te ronden.

Welke deelgebieden binnen jouw functie krijg je het meeste energie van?
Ik vind de gesprekken met medewerkers leuk om te doen. Goed werkgeverschap vind ik belangrijk en daarom span ik mij graag in om het onze medewerkers naar hun zin te maken. Mijn financiële skills waren een onderdeel waar ik in het begin onzeker over was. Uiteindelijk heb ik het mezelf eigen gemaakt en vind ik het één van de leukste onderdelen. Dus daar krijg ik ook veel energie van! Als de cijfertjes kloppen dan krijg ik een heerlijke shot dopamine 😉

Je hebt in de afgelopen jaren veel meegemaakt hier en kent het bedrijf van A tot Z. Als je nu terugkijkt, wat is het leukste wat je ooit ervaren hebt?
Ik heb heel veel leuke momenten ervaren. Gezellige, spontane vrijmibo’s tot in de late uurtjes. Maar ook heb ik mee mogen werken aan ontzettend grote projecten en ze later zelf mogen leiden. Vroegen richtten we voor woningcorporaties logeerwoningen in. Soms wel 20 of 30 tegelijk. Ik kreeg veel energie van de voorbereiding, uitvoering en oplevering. Ik heb er overigens ook ontzettend veel van geleerd, op veel vlakken.

En zijn er misschien ook minder leuke dingen gebeurd die je wilt delen?
Waar ik direct aan denk is maart 2020 natuurlijk. Ik denk dat het voor veel mensen een vervelende periode is geweest, het begin van het coronadrama. We verloren veel omzet en daar schrok ik van. Veel medewerkers zijn doorbetaald in die tijd. Gelukkig heeft de overheid steun geboden, maar de complexe berekeningen die daarmee gepaard gingen hebben veel tijd en energie gekost. Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel stress van de onzekerheid heb gehad. Ik weet nog goed dat we toen tegen elkaar zeiden dat we dachten dat de hele coronasituatie na een half jaar wel weer voorbij zou zijn. En moet je nu eens zien. We zijn er nu net pas vanaf. Ik heb er wel mee leren omgaan en erop leren vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. 

Je hebt in de loop der jaren collega’s zien komen en gaan. Met wie van de oud-collega’s zou jij nog even een biertje aan onze bar willen drinken?
Met sommige oud-collega’s drink ik nog regelmatig een biertje. Er zijn hier en daar wel wat vriendschappen ontstaan. Maar ik zou het leuk vinden om met iedereen weer eens een biertje te drinken hoor 😉 Snel maar eens organiseren…. 🙂

Met welke interne projecten houd jij je momenteel bezig en waarin zou jij graag nog verder willen groeien?
Momenteel ben ik bezig met de werkprocessen en de software die daarvoor nodig is. Ik zou daarnaast nog wel meer willen leren over de theorie achter werkprocessen en daar ga ik de aankomende periode veel over lezen en mij over laten adviseren. Gaaf he!?

Noem eens één ding over jezelf wat jouw directe collega’s compleet gaat verrassen als zij dit interview terug lezen?
Haha leuke vraag. Ik denk niet dat er iets is wat ze compleet zal verrassen, maar als ik iets moet bedenken dan zeg ik dat ik veel patronen en lijnen zie, bijvoorbeeld in de stoeptegels. Als het even kan dan loop ik liever niet over de voegen tussen de tegels!

Je bent gek op auto’s en motoren. We weten dat je ook altijd druk bezig bent met het poetsen van je wagenpark. Heb jij voor de auto- en motor freaks onder ons een specifieke tip voor het poetsen?
Haha ja inderdaad. Wat het poetsen betreft zou ik zeggen; goed gereedschap is het halve werk. Ik heb in de de loop der jaren wel m’n favoriete methodes en poetsmiddelen ontdekt. Vraag mij gerust als je mijn ervaring wilt weten. Oké eentje dan: Mijn favoriete product om velgen te reinigen is: ALU-TEUFEL VELGENREINIGER SPECIAL.

Meer Nieuws ...

23 april 2024

Verjaardag Eager People

23 april 2024

Kerstfeest Eager People

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.