fbpx

Eager People stopt dienstverlening aan particuliere klanten

26 mei 2016

Geen particulieren

Al acht jaar werkt Eager People met veel plezier voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Laatstgenoemde groep is inmiddels goed voor 85% van onze omzet. Reden voor Eager People om vanaf 2017 de focus volledig op zakelijke dienstverlening te leggen. De hulp aan particulieren bouwen we tot die tijd gefaseerd af. Maar natuurlijk verwijzen we hen wel naar één van onze betrouwbare partnerbedrijven.

In 2006 begint Gerhard te Velde als 23-jarige student met het opknappen van tuinen. Binnen twee jaar groeit De TuinStudent van nul naar tweehonderd klanten, die vervolgens ook om hulp vragen bij zaken als schoonmaken, verhuizen, schilderen en kleine klussen. Om aan die vraag tegemoet te komen, richt Gerhard in 2008 samen met Joren Harmanny en Jochem Oldenbroek Eager People op, nu Eager People. In 2009 nemen de mannen hun eerste vaste medewerkers op kantoor aan. Eager People groeit explosief en tikt in 2013 de magische 10.000 klanten-grens aan.

De ontdekking

Niet lang na oprichting ontdekt Eager People dat het ook erg leuk is om voor zakelijke klanten te werken, zoals scholen, zorginstellingen, woningcorporaties en bedrijven. Juist in branches waar bezuinigingen gaande zijn, is de flexibele en betaalbare dienstverlening van Eager People erg welkom. Zo huurt de oudste ouderenzorginstelling van Nederland, het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht, Eager People in voor tweehonderd zorgverhuizingen in de periode 2009-2011. In dezelfde periode vraagt de eerste woningcorporatie een KantoorStudent aan om te helpen bij achterstallige administratie. Sinds die tijd hebben talloze andere organisaties Eager People ingeschakeld voor facilitaire ondersteuning.

Professioneel bedrijf

Anno 2016 heeft Eager People twaalf vaste fulltime medewerkers op kantoor met maar één doel: het facilitair ontzorgen van klanten. Dat kan rechtstreeks bij een organisatie zijn, door een interne verhuizing, schilderklus of kleine klusjes op te pakken. Maar Eager People werkt ook voor andere facilitaire dienstverleners, die onze studenten inhuren voor hun klanten. Daarnaast zoekt en vindt Eager People in het kader van de “war for talent” slimme studenten en starters die bij klanten op kantoor werken. Dit doen we vanuit twee fysieke vestigingen: Amsterdam en Utrecht en met ruim 250 gemotiveerde medewerkers in de uitvoering. Aan de voorbereiding van nieuwe vestigingen wordt hard gewerkt.

Veranderingen

Maar tijden veranderen. Steeds meer vaklieden laten hun prijs zakken of doen werk dat ze voorheen aan Eager People overlieten. Particuliere klanten zetten hun klussen op Werkspot.nl en kiezen voor de aanbieder met de laagste prijs. Bij Eager People komt intussen ruim 85% van de omzet bij zakelijke klanten vandaan.

Focus verleggen

Hoewel we acht jaar lang met heel veel plezier onze particuliere klanten geholpen hebben, verleggen we onze focus voor 100% naar zakelijke klanten. De afbouw van de dienstverlening aan particulieren begint op korte termijn al, met het beëindigen van computerhulp, tuinhulp en kleine klusjes aan huis. Omdat we onze klanten niet in de kou willen laten staan, hebben we voor elke dienst die we zelf stopzetten geschikte partners geselecteerd. Wij verwijzen onze klanten dus door aan partners die hen graag verder helpen.

Contact

Wilt u facilitair ontzorgd worden, facilitaire hulptroepen inhuren of heeft u frisse denk-en-doe-kracht nodig? Heeft u vragen over bovenstaande informatie, of wilt u meer weten over onze plannen voor de toekomst? Neem dan gerust contact met ons op via 030-2011762 of info@eagerpeople.nl

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.