fbpx

Gerhard over het belang van vakantiewerk

25 juli 2018

vakantiewerk afbeelding

Eergisteren maakte onze directeur Gerhard te Velde zijn radio-debuut bij NPO Radio 1. Om 4 uur ’s nachts ging hij in gesprek over het belang van vakantiewerk, hoe hem dit gevormd heeft maar ook waarom de jongeren van nu er goed aan zouden doen veel vakantiebaantjes uit te proberen.

Onderzoek van FNV Jong

Jaarlijks presenteert FNV Jong  de resultaten van hun onderzoek naar vakantiebanen onder jongeren.  Hierin wordt onder andere gekeken naar de hoeveelheid tijd die jongeren kwijt zijn aan het zoeken van vakantiewerk en hoe lastig ze het dit jaar vonden om vakantiewerk te krijgen. Ook wordt er ingegaan op de motivatie om een vakantiebaantje te nemen en in welke sector jongeren het liefst werk zoeken.

Uit de resultaten blijkt dan ook dat de bouw en recreatiewerk dit jaar de grote winnaars zijn waar juist de industrie en horeca moeten inleveren. Daarnaast is er een flinke stijging in salaris te zien en is de tevredenheid van werknemers ook toegenomen. Afsluitend geeft een groot gedeelte aan het meeste stress te ervaren door vervelende, weinig- of pestgedrag van collega’s.

Gerhard over vakantiewerk

Naar aanleiding van bovenstaand onderzoek werd Gerhard uitgenodigd om bij Radio 1 te praten over het belang van vakantiebaantjes. Gerhard, die zelf op zijn twaalfde begon met vakantiewerk, benoemt daarin de positieve effecten die vakantiewerk op een persoon heeft. Niet alleen is vakantiewerk goed voor een mooi CV, maar ook is het belangrijk om bekend te raken met de werksfeer binnen meerdere bedrijven. Benieuwd wat Gerhard nog meer belangrijk vind of welke vakantiebaantjes er allemaal wel niet bestaan? Vanaf 05:30 is Gerhard regelmatig aan het woord. Luister het gehele audio-fragment hieronder terug.

Vakantiewerk bij Eager People

Een lichte stijging in de hoeveelheid jongeren die deze zomervakantie werkt is goed nieuws. Niet alleen krijgen meer jongeren de kans lekker bij te verdienen, ook hebben meer bedrijven meer handjes om lastige (facilitaire) klussen op te lossen. Ook bij Eager People zien we deze stijging in zowel vraag en aanbod. Benieuwd wat voor vakantiewerk Eager People jou te bieden heeft? Bekijk hier al onze vacatures. Kan jij wel wat extra handjes gebruiken deze warme dagen? Zie onze diensten-pagina voor alle mogelijkheden.

(Bron: NPO Radio 1)

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.