fbpx

Koffie on the job - Wat facilitair interimmer Edwin op een verjaardag vertelt

Facilitair ZZP-er Edwin Straks wordt via Eager People ingezet als teamleider facilitair bij Lievegoed Zorggroep in Bilthoven. Vanaf oktober stuurt en coacht Edwin het facilitaire team. In de bosrijke omgeving van Bilthoven spreken we Edwin onder het genot van een kopje koffie.

Wie is Edwin Straks en wat vind jij leuk aan het facilitaire vak?
Ik ben Edwin Straks en woon samen met mijn vrouw en kinderen centraal in het land. Mijn kinderen zijn inmiddels 14 en 16 (tijd vliegt voorbij) en zelf ben ik 49 jaar. Sinds maart 2019 ben ik zzp-er in het facilitaire werkveld. Daarvoor ben ik ruim 18 jaar facilitair manager geweest bij een organisatie in de financiële sector. Daar heb ik hele mooie projecten gedraaid, zowel in Nederland als in het buitenland.  Het klinkt misschien cliché, maar in het facilitaire werkveld is geen dag hetzelfde. En met name de diversiteit en afwisseling van de werkzaamheden maakt dat ik het facilitaire vak ontzettend leuk vindt.

Stel, je zit op een verjaardag en iemand vraagt aan jou wat facilitair inhoudt. Wat geef je dan voor antwoord?
Leuke vraag en dit is recentelijk ook gebeurd! Daarin heb ik uitgelegd dat de facilitaire afdeling, meestal ongezien, andere mensen ontzorgt op en in de werkomgeving. En dit in de breedste zin van het woord. Schoonmaak, beveiliging, catering, receptie, huisvesting, werkplekken, gebouwenbeheer en contract- en leveranciersmanagement. In mijn ogen zorgt de facilitaire afdeling ervoor dat alle diensten die aangeboden worden zo goed mogelijk uitgevoerd kunnen worden. De facilitaire afdeling is ondersteunend aan de core business van de organisatie.

Hoe ben je in contact gekomen met Eager People en wat vind je van de samenwerking?
Ik was op zoek naar een organisatie welke interimmers bemiddeld op opdrachten. Ik kwam Eager People tegen en de huisstijl sprak mij direct aan en heb me ingeschreven. Een paar dagen later had ik een intake gesprek met Dennis en in het huiselijke kantoor voelde mij direct thuis. In de inmiddels bekende gele stoelen hadden we een heel mooi gesprek en was er een klik van beide kanten. 

Dennis had op dat moment een interim opdracht die perfect aansloot bij mijn werkervaring en persoonlijke ambities. Ik werd voorgesteld, mocht op gesprek komen en drie dagen later ben ik begonnen. Alles werd goed geregeld en inmiddels dus al ruim 4 maanden aan het werk. De communicatielijnen zijn kort en bij vragen wordt er snel gereageerd. Ook heb ik regelmatig contact over de voortgang van de opdracht.

Wat doe jij in je huidige rol en met welke projecten ben je momenteel bezig?
Ik ben teamleider facilitair bij Lievegoed Zorggroep in Bilthoven. Doordat er wat veranderingen zijn geweest, is mijn taak om alle processen binnen het facilitaire team/afdeling te optimaliseren. Het is een rol die perfect aansluit bij mij als persoon. Ik heb veel contact met mensen en kan écht het verschil maken in de vertaling van het strategisch beleid naar de operatie. Ik schakel op zowel strategisch-, tactisch- en operationeel niveau. Dat vind ik heel uitdagend en kan op die manier ook echt impact maken. 

Wat is jouw toekomstvisie op het facilitair?
Natuurlijk hou ik alle trends en ontwikkelingen in de gaten en technologie gaat een steeds grote rol spelen. Ik ben erg benieuwd hoe zich dat in de toekomst verder gaat ontwikkelen binnen het facilitaire werkveld. Maar de taak van facilitair is en blijft mensen ontzorgen. Dat kan gestuurd worden vanuit diverse tooling, maar het zijn de mensen die het werk moeten doen voor andere mensen. Facilitaire mensen hebben dienstbaarheid als sterkste karaktereigenschap, dat kan je niet bijvoorbeeld in robots stoppen.

“In de inmiddels bekende gele stoelen hadden we een heel mooi gesprek en was er een klik van beide kanten. ”

Meer klanten over Eager People

Ben jij student, starter of professional?

Ben jij student, starter of professional?

Ben je op zoek naar een afwisselende (bij)baan in het facilitaire werkveld? Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden!

Facilitair professional nodig?

Facilitair professional nodig?

Heb jij een vacature en snel een facilitaire professional nodig? Dan zijn wij er voor je!

Tijdelijk facilitaire handen nodig?

Tijdelijk facilitaire handen nodig?

Op zoek naar flexibele inzet binnen jouw organisatie? Onze facilitaire talenten staan voor je klaar!   

Hoi, kan ik je helpen?
consultant
Rens

Bij vragen en/of opmerkingen kun je mij tijdens kantoortijden bereiken op 030 201 17 62 of per mail op
info@eagerpeople.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.